Smrt černého krále

71%
Smrt černého krále
Praha třicátých let minulého století. Do nabité tramvaje nastupuje hezká mladá dívka. Rázem upoutá pozornost mládence, který nejen oceňuje dívčin půvab, ale hlavně se snaží nenápadně ukrást její kabelku. A tak se seznamujeme s jednou z hlavních postav filmu Smrt černého krále, s podvodníkem, kapsářem a vůbec podivnou existencí Josefem Kořínkem alias Pépim. Kromě něj je příběh zalidněn dalšími postavičkami z pražské periferie. Ve filmu pochopitelně nechybí ani rozšafný rada Vacátko a jeho nerozluční vyšetřovatelé Brůžek a Bouše. Mají smutnou povinnost - vypátrat vraha inkasisty Krále, jenž byl nalezen mrtev a jenž cestou z banky přišel o sumu, která by mohla zajímat spoustu lidí z jeho okolí. (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Rada Vacátko byl jen jeden a parta kolem něj také. Dobře propracované příběhy a slušná zápletka dělá z krimifilmu vysoký nadprůměr. Tento již každý samozřejmě viděl, ale poprvé je skutečně problém ntipovat pachatele. české detektivky jsou prostě české a osobité.
Dominikap
Dominikap
436 bodů
10
Rada Vacátko a jeho mordparta vyšetřují zdánlivě vraždu Krále. Překvapivé rozuzlení celého příběhu mnohé jistě překvapil. Herecký koncert všech hvězd, do toho šmrncovní hudba Zdeňka Lišky... co víc si jen divák může přát?!


Dodatečné informace

Původní název:
Smrt černého krále (více)
  • Československo Smrt černého krále
  • Československo Smrť čierneho kráľa
  • Československo The Death of the Black King
Premiéra v ČR:
31. 3. 1972
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Smrt černého krále je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Smrt černého krále


Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch