Sleepwalkers

52%
Sleepwalkers

Charles Brady a jeho matka a současně milenka jsou "sleepwalkers" - zčásti lidé, zčásti kočky a zčásti plazi, živící se krví panenských bytostí. Jejich úhlavními nepřáteli jsou kočky, které jako jediné poznají, co se skrývá za jejich lidskou podobou a svým škrábnutím je dokáží smrtelně poranit. Charles se s matkou usadí v malém městě v Indianě, kde začne chodit na střední školu. Jeho učitel Fallows odhalí Charlesovy falešné školní záznamy a mladík je donucen se ho zbavit. Naváže vztah s přitažlivou studentkou Tanyou a jeho zájem ještě vzroste, když zjistí, že dívka je panna. Neúprosně se blíží doba, kdy on i matka musí pozřít panenskou krev, aby nezahynuli. Vražda učitele však přivádí na jejich stopu místní policii. Začíná hrůzyplná hra o čas, vrcholící na místě nejpříhodnějším - na opuštěném venkovském hřbitově.




Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Studiový horror poplatný době svého vzniku, ve kterém se snažil Brian Krause vymanit ze škatulky hocha z lehkých soft erotických filmů, jenž se hrály s úspěchem po celém světě. Film je to profesionálně velmi slušně natočený a v rámci žánru tvoří solidní průměr.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Efektivně neefektivní. Příběh by to byl dobrý ale v trochu jiném zpracování. Dějově na hranici s přízemností a tak celkově normální hororový film až na perverzní soulož syna s matkou. Hnus!

Dodatečné informace

Původní název:
Sleepwalkers (více)
  • USA Sleepwalkers
Premiéra v ČR:
20. 2. 1992
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
30,52 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch