Slavnosti sněženek

84%
Slavnosti sněženek
Nezapomenutelná lyrická komedie, která zachycuje tradičním Menzelovým stylem život v chatové oblasti v Kersku, nedaleko Prahy. Tam se setkávají místní obyvatelé s majiteli četných chat, kteří sem přijíždějí na víkendy a polečně vytvářejí svéráznou komunitu, která svými velkými i malými kamínky skládá mozaiku epizod, rámovanou vyprávěním o neplánovaném a nečekaném skolení kance a slavné myslivecké hostině v místní restauraci Hájenka.



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Další obrovská česká klasika,kterou má na svědomí vynikající režisér Jiří Menzel,který zde spolupracoval s knižní předlouhou od Bohumila Hrabala. Ve snímku se sešla všechny herecká esa své doby a je to znát. Snímek nepostrádá kvalitní postavy,příjemné tempo a plno nezapomenutelných hlášek.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Skvěle obsazaný snímek zobrazuje klasickou rivalitu mezi vesnicemi resp. mysliveckými revíry. Největší klasik je dědek útěkář ( Rudolf Hrušinský ) JAromír Hanzlík. Kde ty loňské sněhy jsou. Proč nenatočit nenásilnou komedii, která se nesnaží být prvoplánově humorná a netlačí na pilu. Takhle to šlo také.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Nikdy jsem Sněženky neviděl, ale půlku hlášek jsem znal. To asi mluví za všechno, jak tenhle film stihl "zlidovět". Jinak samozřejmě krásně Hrabalovsky poetické. Menzelovi se s těmi dialogy a herci, které tam měl, muselo točit asi parádně. "Máte štěstí, že jdu zrovna kolem." 8.5/10


Dodatečné informace

Původní název:
Slavnosti sněženek (více)
  • Československo Slavnosti sněženek
  • Československo A Feast of Snowdrops
  • Československo The Snowdrop Festival
Premiéra v ČR:
1. 1. 1984
Distributor:
Národní filmový archiv
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Slavnosti sněženek je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch