Dětská hra 2

62%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Druhý snímek o vraždící panence navazuje na předchozí a vyobrazuje další osud Andyho, kterého přítomnost panenky stále neopouští. Jeho matka skončila v psychiatrické léčebně a on v pěstounské rodině. Pěstounská rodina, jak známo, není v hororovém žánru nic neobvyklého. Malého Damiena, ze série 'Přichází Satan', potkalo to samé a jestli to bylo k něčemu dobré už víme. Zpočátku to tedy vypadá jako obvykle zase dobře, jenomže když je panenka v továrně na hračky opravená, začnou se opět dít věci. Dramatizace ve svém vývoji tak opět postupně nabývá na intenzitě a to až do neodvratitelného souboje, které zabírá podstatnou část závěrečného dějství. Vraždící panenka Chucky se tímto zařadila vedle ostatní masové vrahy z úspěšných slasherů, jako je třeba Freddy Krueger, takže po uvedení tohoto snímku muselo být jasné, že se stále bylo do budoucna na co těšit. Chucky se tedy vrátil. Avšak je vzteklejší, zběsilejší, drastičtější, rychlejší a vůbec všelijak zákeřnější. Andy však tentokrát nezůstává sám. Přidává se k němu dospívající Kyle od pěstounských rodičů a oba budou mít co dělat, aby přežili. Snímek jako celek se od předchozího tedy ničím nevymaňuje, ale ve své podstatě už je přeci jen daleko více v rámci žánru daleko zábavnější. Zkrátka je tentokrát blíže k popcornovému pojetí dané atmosféry. Intenzita, gore, napětí i černý humor dosahuje nové úrovně. Přes svou jednoduchost se snímek dá dobře pojmout a není potřeba nad ničím přemýšlet.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Část toho filmu na mě působila jako nezáměrná komedie na téma "jak nezacházet s traumatizovanými dětmi", kdy kluka z minulého dílu šikanují prakticky všichni dospělí, kteří přitom, i kdyby Chucky nebyl skutečný, měli na starost dítě, co mělo za sebou velmi tragické události. I jinak mě ale tenhle film bavil... Ta absurdita je kouzelná. A tuhle sérii si docela užívám.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Dvojka je doslova přes kopírák jako jednička a už ta měla potíže udržet divákovu pozornost. Vše táhne nahoru silou mocnou Bard Dourif a Chucky, kterého trikaři mnohem vylepšili oproti jedničce. Jinak jako horror je to těžký průměr, který od diváckého zapomnění nedokáže zachránit vůbec nic.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
4
Příběh doslova kopíruje jedničku! Stejný zabiják, stejná panenka, stejný kluk jako hlavní hrdina. Znovu jde o to samé a je to slabší, než jednička. Ta mrazivá atmosféra z jedničky je pryč. Hodně se tam kecá a není se čeho bát. Čekal jsem, že to bude lepší. - 40%.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
5
Druhý díl opět nijak zvlášť nezaujal, ani nepřekvapil. Alex Vincent a také hlavně Christine Elise mile překvapili, panenka Chuckie byla o něco děsivější než v prvním díle. Zařazení filmu do škatulky horor bych rozhodně zrušila a dala tomu maximálně thriller.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
6.5
Povedený návrat vraždící panenky Chucky.
Dallon
Dallon
260 bodů
6
Ucházející pokračování které ale nepřináší nic nového a jen kopíruje jedničku v bledě modrém. Sem tam cool kill a zajímavé nápady.
  • Chucky
  • Atmosféra
  • Zábava
  • Jednička v bledě modrém ale o kus horší