Sicilský klan

75%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Slavná ústřední melodie, velkorysý rozpočet, prvotřídní obsazení a hned tři megahvězdy francouzského filmu. Netvrdím, že ten film nezestárl, ale jistě, ale na druhou stranu na nedělní odpoledne to není špatný program, když venku prší.
avenis
avenis
8 067 bodů
8.5
Skvěle poskládaná zápletka a taky dnes je to napínavý jak kšandy. A vůbec se nemusí střílet. Vynikající Gabin, ještě lepší Ventura, standardní Delon. Můžu se dívat znovu a znovu... pořád mě to baví. Zajímavé je, jak se na letišti pohybuje komparz skoro výhradně v jednobarevných šatech. Jen sem tam se objeví kostka. A hudba uhrančivá, inu Morricone. (28.10.2022)
voleman
voleman
927 bodů
9
Parádní krimi gangsterka s vynikajícím obsazením, hlavně Delon, Gabin a Ventura, a se scénářem, který celou dobu rychle odsýpá a ani chvilku nenudí. Není to sice gangsterská sága jako je třeba Kmotr, ale i tak se Francouzům tenhle snímek opravdu povedl a to byl dokonce natočen o čtyři roky dříve než již zminovaný kultovní Kmotr. Normálně bych tenhle snímek hodnotil silnými čtyřmi hvězdičkami, ale díky Morriconově genialnímu soundtracku, který směle může konkurovat i tomu legendárnějšímu z kmotra, musím dát ještě o tu jednu hvězdičku navíc. 90%
tindersticks
tindersticks
774 bodů
7.5
Gabina a Delona bych jakožto Sicilány nikdy nehádal, jsou to prostě Francouzi tělem i duší, což je filmu trochu na škodu. U Delona, který jinak vypadá výtečně, pak navíc nevěřím, že šlo o mazaného zabijáka, je prostě na tyhle role moc jemný. Scénář je jinak, hlavně v první polovině poctivě (z dnešního pohledu) staromodni a pokud je na plátně někdo ze tří hlavních hvězd (Gabin! + new yorský mafián) tak je to pořád pěkná podívaná. Závěr trochu přitažený za vlasy (a to beru, že tenkrát se cestovalo letadlem volněji), ale na nedělní odpoledne dobrá volba.