Uvnitř

65%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Absurdně brutální a přitom pořád bolestivé na sledování. Zacházející o kus dál v obrazech, na jaké by si asi málokdo troufnul ani ne tak kvůli explicitnímu násilí, jako spíš kvůli tomu, co evokují. Určitě samoúčelně hnusný film, ale právě tím silný.
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
Zajímavý námět utopený v hektolitrech krve a bezúčelné brutalitě, která má snad zamaskovat nulovou psychologii a nevýrazné charaktery obou hlavních aktérek. Snaha skloubit dohromady exploitation, giallo, slasher a francouzskou úchylnost možná na pozadí krvavých jatek a nepříjemné atmosféry pěkně splývá a nenechává diváka vydechnout, ale žádná ze složek sama o sobě negunguje tak, aby se mohl konat opravdu silný zážitek. Sarah je od pohledu divná a nesympatická a zabití jí nepřejeme opravdu jen proto, že je těhotná. Její postava je navíc ve filmu asi pouze proto, aby si s jejím tělem mohli pořádně pohrát maskéři, a nějaký pokus o sblížení nebo bližší seznámení s její minulostí naprosto neexistuje. To samé platí i o vyšinuté návštěvnici, která má sice jasný motiv, ale její jednání je nepochopitelné a přehnaná brutalita působí chvílemi až směšně. Přitom filmařská kvalita tu je, zvraty přichází neočekávaně a několik záběrů mělo skutečný hororový nádech. Bohužel ve výsledku je to šíleně přepísknutý a samoúčelný snímek, který, jak bývá v poslední době u Francouzů zvykem, zůstane v paměti jen díky své šokující brutalitě.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Toto je můj styl. Perfektní gore scénky, dost krve a výborné nechutné vraždy. Tak jako Mučedníci je i tento film maximálně drsný a nechutný. Francouzi prostě umí znechutit diváky (viz. další povedené dílo Hranice smrti). Klobouk dolů. Přesně takhle by měly vypadat filmy bez zábran. Jediné co sráží film do kolen je dabing. Dost jsem se mu smál a nevěnoval jsem dost pozornosti strachu. Nelogické bylo rozřezané břicho těhotné ženy, které bylo i po vyjmutí dítěte stále "nafouklé" a taky oheň byl dost umělý. Jinak takhle by měl vypadat každý solidní thriller.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Tak to se frantíkům povedlo. Pomalu srovnatelné s Martyrs a to už je co říct. Brutalita je na nejvyšší úrovni a dějově je to perfektní a vlastně jednoduché. Krví se fakt nešetřilo, americký nebo jihokorejský krváky se můžou jít vycpat. Každopádně nic pro těhotné, je to fakt síla. 88%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Kámen - NŮŽKY - papír... pardon JEHLICE!!! :-)) francouzská krvavá lázeň...HODNĚ krvavá a HODNĚ brutální!
Meky
Meky
1 381 bodů
5
Někde jsem četl, že "frantíci začali fušovat do hororových žánrů a že jim to sakra jde. Tento film nechť je důkazem..." Nehodlám to vyvracet (i když vzpomenout si na dobrý francouzský horor by mi dal setsakramensky zabrat). Uvnitř je sice dost specifický, prolínající silnější okamžiky s těmi slabšími, ale nemá ani na to, aby se honosil nadprůměrem. Začátek směřuje dobrým směrem, ale čím víc se divák ponořuje do snímku a tráví s ním déle času, tím více zjišťuje, že jde vlastně pouze o obyčejný "krvák" (a to doslova!) s řadou nechutných momentů a vlastně kromě těch není o co stát. Tvůrci se drželi pouze jednoho pravidla - čím více krve, tím lépe! Je to celkem ironie, kdy žena zaklepe na dveře a o pár desítek minut je zmasakrováno vše, co vstoupí do domu a žena, která vše činí, si poradí skoro jen s nůžkami. Závěr? I brutální horory se dají udělat se ctí, což ale není tento případ. Masky jsou famózní, ale "příběh" se utápí v krvi nevinných obětí až příliš a právě díky tomu tento horor/thriller zabředl do průměrnosti.
Branduff
Branduff
240 bodů
9
Jedna z výstavních skříní Francouzkého brutálního horroru. Nenajdou se zde lekačky, duchové či jiné paranormální aktivity, na druhou stranu je film plný krve, násilí a brutálních záběrů s kterých minimálně ženy budou mít hrůzu. Děj je sice předvídatelný ale kvalitně zpracovaný a každý fanoušek brutálních horrorů plného násilí a krve jej jistě ocení.