Spirit - divoký hřebec

75%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
8
Tak trochu artový animák, ve kterém netrojčí ani nemluví zvířata (kůň - hlavní protagonista - se projevuje pouze jako vypravěč) a písničky jsou pouze nediegetické (a obstarává je Bryan Adams)... pro mně daleko větší zážitek než Trio z Belleville, Persepolis či Valčík s Bašírem. Ty pastelové barvy jsou jako balzám na deprese...
saboter
saboter
3 564 bodů
9
Skvělý rodiný biják který přináš pěkný příběh který je na animak nadprůměr a to je oreginál.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
6.5
Proč stojí Spirit za pozornost? Jednoznačně kvůli hudbě - a teď nemyslím ty otravné dokreslující retro songy. Hans Zimmer vytvořil k průměrné pohádce soundtrack hodný velkofilmu, bez kterého by se Spirit ztratil v záplavě obyčejných animáků. PS: Nečekala jsem, že ústřední postavy = koně budou od začátku do konce jen řehtat.
medulka7
78 bodů
8.5
Jedna z nejlepších pohádek, které jsem viděla, za poslední dobu! Krásně animovaný film - malovaný v klasickém stylu " po staru" . Pohádka o nezdolném duchu a nezměrné odvaze. Porušení předsudků a bezkonkurenční konec, kdy překoná všechna očekávání a svou odvahou si zjedná respekt i u nepřítele, kterýmu pro to dá svobodu. Můžu jen vřele doporučit!