Mravenec Z

72%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Dobrý animák. Mravenci, jako velmi organizovaná společnost je dobrý námět na animované zpracování. film obsahuje vše, co obyčejný laik o mravencích ví. Hierarchie, každý dělá co má. Když se ale rozhodně jeden z nich nedělat co má, začne tento příběh. Je to dobré, ale také předvídatelné. Neurazí, nenadchne. 60%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Woody Allen pro děti? Proč ne! Dokonalé převedení atmosféry jeho filmů do animáku? To beru všemi deseti! Jistě, vůrci nemohli zajít tak daleko, jak by se slušelo, ale přesto Mravenec Z potěší.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Výborný animák. Ba co - možná jeden z nejlepších, jaké jsem viděl. A zraje u mě jako víno. Jasných 5.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Jeden z opravdu inteligentních animáků, který nemá přihlouplý scénář a není z drtivé části založený na gazích. Vtipná svěží podívaná s mravenčí parodií na lidskou společnost, velice originální počin nejen pro děti. Rád bych slyšel původní anglickou stopu, protože je to seznam opravdu skvělých herců, ale to někdy příště.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Zábavný, vtipný, chytrý, akční, skvěle animovaný, úžasně namluvený...zapomněl jsem na něco? Allen rulez! Aykroyd rulez! Všichni rulez!!! :)
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Docela pěkné,ale mravenců je tu na můj vkus trochu moc...
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
10
Vtipne zapletená filozofia marxizmu.
spooneres
221 bodů
8.5
Nejlepší film Woodyho Allena. Jeho deprese nyní dostávají nový rozměr. Navíc z filmu přímo čiší tvůrčí radost a hravost (např. první monumentální průlet mraveništěm). Navíc je to chvílemi dost napínavé a strhující (let na tkaničkách či závěr), chvílemi skoro až drastické (válka), většinou však humorné. Navíc se John Powell a Harry Gregson-Williams hodně snažili a složili jedno z nejoriginálnějších score poslední doby.