Grand restaurant pana Septima

73%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Další z řady skvělých snímku s Louisem de Funes v hlavní roli. Přesto ho v mém osobním žebříčku řadím k těm průměrnějším. V první řadě je to klasická taškařice,kterou v závěru vystřídá nesmyslná honička v horských oblastech. Odehrávat se to vše jen v restauraci,tak bych hodnotil výš.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Skvělý strat v restauraci ,kdy se naplno projeví komediální talent Luise de Funése, tato poloho mu prostě svědčí. Legendární scéna, kdy předává Německému hostovi svůj recept je geniální. Poté už to jde dolů a komediální téměř bondovská honička s "nenápadným" policejním vrtulníkem je přes čáru.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Louis de Funès opět famózní a excelentní každou sekundou. Jako majitel luxusní vyhlášené restaurace dbající na chod a pořádek je jako obvykle nezapomenutelný. Vtip a humorné situace jsou vygradovány do krajnosti a v jeho podání se prostě nelze nezasmát. Příběh je rozdělen na dvě poloviny a obě části se tak značně liší. V té první se jedná o události v restauraci a byť jsou veškeré scénky takřka přirozené, jejich komediálnost k pobavení je neoddiskutovatelná. Druhá polovina už přesahuje do detektivního thrilleru a byť i zde humor neustává, už je to přeci jen dramatičtější, tudíž atmosférou zcela na jiné rovině. Tady už je toho humoru daleko méně, ale to by nebyl Louis, aby nám i zde nevyvolával úsměv na tváři. Snímek tak svým pojetím připomíná film ´Fantomas´, kde se taktéž mísí drama s komedií. Nezapomenutelná nestárnoucí klasika, která pobaví za každých okolností.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Podle mého byl Funès výborný herec a komik, ale toto dílo je o něco málo slabší. Něco mi tu nehraje.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
s tymto filmom mam rovnaky problem ako vacsina tu komentujucich. prva polovica v restauracii je absolutne genialna a neskutocne vtipna, ale potom sa filmu uplne rozpadne a straca na tempe a humore, skoda...
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Film, který je důkazem toho, že jedna herecká osobnost udělá z průměrného námětu zábavnou podívanou. Ale on ani ten scénář není až tak špatný, o čem zase svědčí množství oblíbených pasáží. K těm mým patří pochopitelně tanec číšníků a "Muskatnuss". Ale bláznivé je to možná trochu příliš.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Další z mnoha skvělých "Funésovek", která jako vždy stojí z více jak 90 % na něm. Ovšem zde jsem se začal trochu nudit v druhé polovině filmu, která je až příliš detektivní a velice odlišná od první poloviny odehrávající se v restauraci, která je plná gagů a vtipných hlášek, situací a je zde jedna z nejkultovnějších scén, která je s "LdF" k vidění. Oceňuji sice detektivní zápletku, která má i překvapivě překvapivou pointu, ale jsem větší fanda Funésových čistokrevných komedií, ale i tak jde o famózní zábavu.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Parádní komedie zkrátka super humor.
kawa
3 388 bodů
8.5
Jeden z ikonických funesovských komedií, cholerický malý ředitel restaurace, se zaplete do únosu prezidenta spřátelené země, musí řešit různé peripetie. Výborná hudba, kamera, výkony herců v hlavních rolích a krásná Rosa Maria Rodriguez. Výborná zábava i po letech, samozřejmě již trochu opotřebovaná časem. Ale hodina etikety s výborným křepčením všech číšníků je super pořád!
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7.5
Super komedie a skvělá zábava.