Setkání v červenci

71%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Zvláštní film, který je bůh ví proč tak často vysílán v televizi. Zajímavý je vztah žáku s učitelkou a filmu pomohl Tomáš Holý ve vrcholné formě. Jinak je to takový ponurý film z doučovacího tábora, který nepřináší krom výše zmíněného nic extra. Celkově dobré - 60%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Pěkně natočený film podle scénáře Oty Hofmana o neplánovaném a pro většinovou společnost neschvalovaném zamilování učitelky k žákovi není v evropském filmu ojedinělé téma, ale v českém provedení má větší komický potenciál, než třeba jeho severští verze. Daniela Kolářová s Oldřichem Kaiserem k sobě ladí a jako v každé správné romantické komedii působí vedlejší hláškující figura, kterou bravurně zahrál Tomáš Holý.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Nebýt neuvěřitelného Tomáše Holého, tak by to byl velice podprůměrný film. Daniela Kolářová měla učit angličtinu, ale připadalo mi to celé jak ten díl s Četníky, kdy jeli do New Yorku a učili se mluvit anglicky. Filmy Karla Kachyni mám ráda, ale tento zrovna ne. Ani Oldřich Kaiser mě nenadchnul. Tomáš Holý prý prosazoval Františka Němce, ten by ale těžko mohl hrát dvacetiletého kluka! Tak si alespoň z pěti různých hereček vybral Danielu Kolářovou. Asi nejlepší je ta scéna, kdy pětiletý David (hrál ho už devítiletý Tomáš, ale byl vždycky malého vzrůstu) trhá třešně a strká si je za triko.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Nádherná česká klasika, kterou dotváří dokonalý Tomáš Holý. Kombinace partnerů Daniely Kolářové a Oldřha Kaisera jako studenta a učitelky mě velice pobavila a dodnes je to jeden z mých oblíbených českých filmů.