Sestřičky

75%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Kvalitní český snímek ve kterém se sešlo talentované mládí s ještě talentovanějším stářím. Snímek působí jako ze života a to se mi na něm asi nejvíce líbí. Kachyňovi,tak patří hluboká poklona za jeho zásluhy v české kinematografii,protože dokáže snímky odvyprávět s potřebnou grácií a nadhledem.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pro mě osobně velmi kontroverzní snímek. Chvílemi komunistická propaganda, chvílemi naopak ukazuje zvůli fumcionářů. Excelentní Jiřina Jirásková, velmi slušný výkon nové tváře v podání Aleny Mihulové. Ondřej Vetchý ( můj nejoblíbenější herec dnešní doby ) zase matný a umělý. Celkově podařený film s myšlenkou za krásných 70%.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Hodně známy český film co nenudí a dobře se na něj kouká. Diváka pobaví, není to však nic přeborného, ale solidní film.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
No jo - TAKOVÁ ČESKÁ KLASIKA. Dobrý film. Zdařilý debut Aleny Mihulové, pozdější manželky Karla Kachyni. Nezapomenutelné je taneční číslo obou hlavních představitelek, Aleny Mihulové (Marie) a Jiřiny Jiráskové (babi). Říkat ale tomu film psychologický, jak se s tím člověk dost často setká, to je, řekla bych, nadnesené. Vůbec si myslím, že film je často dost přeceňován. Má své mezery a já myslím, že svých 75% si rozhodně zaslouží, ale víc bych mu nedala.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6
taková česká klasika.
hp24
2 833 bodů
9
Filmova klasika! Herecky koncert Jiriny Jiraskove, ale i mlade Aleny Mihulove (pozdejsi zeny rezisera Kachyni), Oldricha Viznera a dalsich. Ve filmu hraje i mlady Ondrej Vetchy, ale kdo by v jeho vykonu rozpoznal talent, ktery se rozvinul az v pozdejsich filmech. Jak je dobrym zvykem Karla Kachyni, naprosto precizne zachytil dobovou atmosferu, skvely strih, vtipne momenty, ale i vazna temata, souvisejici s dobou. Sestricky patri mezi film, ktere lze sledovat opakovane. A verim, ze kdyby vznikl koncem 60.let nebo po roce 1990, musel by se dostat minimalne mezi filmy nominovane na Oskara s velkou sanci na uspech.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
jeden z těch lepších filmů z období normaliyace...skvělá J.Jirásková...vtipné ...ze života....do dnešního dne koukatelné a nestárnoucí
miza
miza
2 336 bodů
7
Česká klasika a zlatý fond naší tvorby.
marvan
marvan
616 bodů
7
Tehdy ještě ne moc známá Alena Mihulova v tomto filmu nejen zazářila, ale navíc se taky osudové zamilovala do režiséra filmu...a zdatně ji filmové sekundovala Jiřina Jiráskova samozřejmě
AryaCZE
AryaCZE
253 bodů
8.5
Další hřejivý snímek, který lze shlédnout stále dokola... Pro mě nadčasová klasika... Příjemné
  • obsazení
  • příběh