Sedmero krkavců

61%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
5.5
Jedno z četných českých zpracování tradiční pohádky bratří Grimmů - a přes hvězdnou sestavu zvláště záporných postav (Rosner, Chýlková) působí poměrně ploše (i když ono odporovat něčemu tak zavilému jako je Chýlková ve své roli královské sestry Milady je takřka nemožné - přesto je Michal Dlouhý až nepochopitelně bezvládný). I přes milou tvář je slovenská herečka Mária Podhradská v roli Bohdanky nevýrazná (stojí za to srovnat s Marthou Issovou v adaptaci Alice Nellis - to je jiná káva!). Zajímavostí této brněnské inscenace je obsazení tehdy se rodící sestavy dnes hvězdného muzikálového ansámblu Městského divadla Brno (Ondříček, Gazdík, Kantor, Kobrová, Gazdíková) do rolí bratří a služebnictva.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Slušné zpracování Sedmera krkavců, to nejnovější zpracování s Marthou Issovou se mi líbí o dost více. Jana Hlaváčová zahrála skvěle a musí přiznat, že mi na obrazovkách chybí. Klasická pohádka vhodná na nudné odpoledne, která neomrzí a dá se na ní dívat opakovaně.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Přátelé a dámy nenechte se mýlit, tohle je výborná pohádka v duchu bratří Grimů a severských pohádek a opravdu se mi vryla do paměti od dětství, protože takových těch přeslazených dětských slátanin vidíte mnoho, ale kráska a zvíře jako opeřený velký pták a Sedmero krkavců jsou jen jedni. Chýlková je výborná a skvěle oháklá a Boris Rösner jako chrt exceluje - bez těch dvou by to nebylo ono.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Na tuhle pohádku bych se dívala stále. Úžasná hudba Petra Hapky, dokreslující skvěle ponurou atmosféru, krásná slovenská herečka Mária Podhradská, perfektní Boris Rösner v roli Chrta. Exceluje také Ivana Chýlková v záporné roli Milady. Krásná a zajímavá pohádka!
bidlobox
3 802 bodů
6.5
Pesimistická pohádka, kterou na Vánoce rozhodně mít nemusím.
Evah
Evah
2 111 bodů
8
Tato pohádka je zpracována velmi temně a určitá pasáž je na mě doteď dost drsná, avšak přesto jsem z nějakého důvodu měla tuto pohádku ráda a mám ji doteď. Hrozně se mi líbí oběť Bohdanky, která v posledním okamžiku vykřikne na bratry, že svoji úlohu splnila, z té scény mě mrazí a miluju ji.
barborasalome
barborasalome
522 bodů
5.5
Viděla jsem to jednou, když mi bylo deset let na Vánoce a trauma jsem z toho měla dlouhou dobu. Uznávám, že Boris Rösner a Ivana Chýlková jsou vynikající.