Jízda sedmi statečných

51%
Jízda sedmi statečných

Snímek je závěrečným pokračováním Sedmi statečných. V této kapitole se hlavní střelec již usadil s novou ženou a stal se šerifem jednoho malého městečka. Jeho mírumilovný život ale naruší příjezd psychotického zlosyna, který vyloupí banku, postřelí šerifa a nakonec znásilní a zabije jeho novou ženu. Šerif poté dostane za úkol chránit ovdovělé ženy před nemilosrdnými bandity. Na pomoc si vezme novináře z Východu a pět otrlých trestanců a společně pak učiní řádění zloduchů přítrž.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Tak tohle je v uvozovkách poslední snímek o partě sedmi statečných zachraňující co se dá. V uvozovkách proto, že tento námět byl později použit ještě mnohokrát, jen už žádný počin nebyl zahrnut do této série. Zde si hlavního šéfa party zahrál další westernový matador a tím je Lee Van Cleef. Bohužel mu pořádně vyniknout nedopřál scénář, který je napsán jednoduše a nepřišel s žádnou pořádnou dramatičností, ani s tím, co western dělá pořádným westernem. Příběh je ve své podstatě spíše o pomstě šerifa, ale to by bylo moc okaté a tak má především za úkol ochránit vdovy. Společně s novinářem (na něco lepšího scénárista přijít nemohl?) zajde do věznice, kde si vezme do akce pět vězňů. No, a je to. Jaképak složitosti. Celkově snímek vyznívá spíše televizně, ale to je asi tou nesmírně okatou jednoduchostí. Zkrátka, takhle to dopadá, když si tvůrci na snímku moc práce nedají.
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Tak to už jinde sme. Když už se hlavní hrdina rozhodl hledat partu, tak to bylo až od půlky filmu a hlavně to bylo jedním vrzem a to puštěním vězňů, takže pro mě to kouzlo sedmi statečných bylo okamžitě pryč. I celkově už ani nevím o čem to bylo, prostě nesmysl. 13%

Dodatečné informace

Původní název:
The Magnificent Seven Ride! (více)
  • USA Jízda sedmi statečných
  • USA The Magnificent Seven Ride!
  • USA Sedm statečných přijíždí
  • USA Sedm statečných v sedle
Země původu:
USA
Rozpočet:
3 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Jízda sedmi statečných


Powered byJustWatch