Legenda o zlaté perle

65%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Ve své době naprosto úžasný snímek, který svým konceptem, dobrodružstvím, výpravou a humorem, hodně připomíná o rok starší film s Eddiem Murphym 'Zlaté dítě'. Žánrů je použito hodně a kupodivu je příběh scenáristicky tak dobře zpracovaný, že se vzájemně nejen neruší, ale naopak se dokonale doplňují. Rodinné akční dobrodružství s prvky sci-fi už sice od svého vzniku krapet ohlodal zub času, ale i tak ani dnes, stejně jako výše zmíněné 'Zlaté dítě' na své přitažlivosti nic neztrácí. Jedná se o dokonalou odpočinkovou nostalgickou filmovou zábavu s prvky legend, historie, pověr a faktů.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
8
Asi jsem to musel vidět hodně dávno, když jsem si při novém shlédnutí vybavil jen tři scény (a to jsem si u jedné myslel, že patří do jiného filmu). Docela zábava, ale teď už možná spíše nezáměrná. Český dabing dodává další rozměr. Asi by to nebylo na čtyři, ale je tam můj milovaný Egypt. UPDATE: po opětovném shlédnutí Muže z Hongkongu jsem pochopil, proč jsem honičku v Káthmandů řadil do jiného filmu - tam byla taky.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
9
Když jsem to viděl poprvé, tak bych dal ne sto procent, ale tisíc. Vůbec jsem netušil na co do kina jdu. Proto jsem by velmi mile překvapen. I dnes po létech je to pro mne skvělý film. Jak obsahově, tak dějově. Chápu, že to není žádná pecka na Oskara, ale ze svého devadesáti procentního hodnocení neslevím. Ani bodík. Těch deset je mínus za ty kamerové a střihačské chyby v tom nádherném závěru.