Sedím na konári a je mi dobre

79%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
10
Jeden z nejvýraznějších filmů Juraje Jakubiska pohrávající si v jeho obvyklém stylu s předurčeností osudu a lidskými slabostmi i schopnostmi překonat sami sebe. Ústřední dvojici protagonistů si s chutí zahráli Bolek Polívka a Ondřej Pavelka (v konečně důstojné filmové roli), jejich femme fatale, rodinnou tragédii náhodně přeživší židovské dívku Ester, téměř bezeslovně ztvárnila Markéta Hrubešová. Symbolicky nejvýrazněji je s "číhajícím osudem" spojen miniaturní rolí chamtivého pošťáka démonický Miroslav Macháček. Strom je u Jakubiska symbolickým strážcem života, tady nejzřetelněji. Hledači archetypů zajásají, najdou jich hodně.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Juraj Jakubisko je bezesporu kontroverzní tvůrce. Stejně tak to mám s jeho filmy. Tento nepatří k mým nejoblíbenějším, ale po více pokusech jsem si k němu našel přeci jen cestu a příběhy lidí v poválečném Československu ( Slovensku ) mě baví. Bolek Polívka skvělý, Jakubiskův rukopis je zde nepřehlédnutelný.. zajímavý snímek.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
8.5
Sedím na větvi a je mi dobře, kdyby někdo zapomněl na slovenštinu...co že to je za film.
bidlobox
3 802 bodů
Půvabný film od Juraje Jakubiska.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Pravděpodobně vrchol Jakubiskovy režijní tvorby , velice stylizovaný , se silným příběhem, kolorovaný poetickými fragmenty....příběh silného pouta mezi lidmi v kotli poválečné bouřlivé doby. Film , který ani po létech nic neztrácí