Saturnin

78%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Saturnin nebyl nikdy mým šálkem kávy, přesto je to podle mě dobrý film. Noblesní až suchý humor u kterého jsem se nikdy moc nezasmál. Velmi kladně hodnotím obsazení, do klidem vyzařujícího filmu z první republiky.. ano, ač se hlavní postavě i kolem ní dějí nevšední věci, film je opravdu ledově klidný. Ondřej Havelka, Oldřich Vízner a Milan Lasica.. noblesní záležitost. Film má své jedinečné kouzlo.
Fingon
16 886 bodů
6
Kniha si zaslouží hvězdiček pět, televizní čtyřdílná verze čtyři a kinosestřih tři. Takže to zprůměrujeme... ----- Protože od té doby, co jsem napsal tenhle komentář už uplynulo hodně vody a do databáze se dostal i seriál, tu hvězdičku odsud uberu, protože film je opravdu hodně zmrzačený (ale co taky chtít, když je stopáž seriálu minimálně o třetinu delší.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Výborné herecké obsazení (nelze "vypíchnout" pouze jednoho herce), výborná režie, samozřejmě skvělá předloha. Co scéna, to hláška. Je to velice povedené a navíc věrné knize, což se nestává! Už jsem chtěla dát celých 100%, přece však jenom úrovně knihy film nedosáhl, takže 90%.
Cettlovka
5 032 bodů
7.5
Nevím, čím to je, ale Jirotkův humor mi není blízký.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
Asi nejdokonalejší český přepis dokonalého díla pana Jirotky. Zpracování doprovázené skvělými výkony herců jako je Lubomír Lipský ale hlavně Oldřich Vízner a nadčasovost vtipů, které pan Jirotka napsal na listy své knihy, a které Jiří Věrčák zfilmoval bez jediné chybičky, mi vždy zatají dech.
bidlobox
3 802 bodů
8
Saturnina jsem zatím nečetl a nemohu tedy soudit kvalitu přepisu Jirotkovy knihy na plátno, ale film se mi docela líbil a místy pobavil. Příjemné vyprávění, které nikam nespěchá, s mnoha veselými momenty a skvělým podáním zejména Oldřicha Víznera v hlavní roli.
Ombak_Penari
2 764 bodů
10
Naprostá srdcovka.
czech-movie
1 476 bodů
10
Lidstvo do něhož počítám i vás Jiří se dá rozdělit podle člověka a mísy koblih. Klasika z pera Zděňka Jirotky se režisérovi J. Věrčákovi povedla přenést krásně na filmové pplátno. Opět nemám žádnou výtku k tomuto počinu.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
8
Vynikající filmová komedie, která skvěle využívá perfektní literární předlohy. Saturnin mě zaručeně vždy zvládne rozesmát. Krásná Lucie Zedníčková je jen další skvělým plusem. Spousta hlášek a scén jsou pro mě legendární. Saturnin je film, který si vždycky rád pustím, když se chci pořádně zasmát a skutečně stojí za zhlédnutí.
katik.m
836 bodů
8.5
Ať jde již o filmovou podobu, či rozšířenou a rozstříhanou seriálovou, obě jsou úžasné. Oldřich Vízner je zde v životní roli a neumím si představit Saturnina s jinou tváří. Film je příjemným přesunem příběhu z knihy na obrazovku. Film vždy potěší a vždy ho ráda vidím, když ho zrovna vysílají.