Telefonní budka

82%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
80 minut naprostého adrenalinu,který mi prakticky nedal vydechnout. Snímek prakticky po celou dobu neztrácí tempo a i díky výbornému Farrellovi máme co do činění s jedním z nejlepších filmů roku 2002. Nesmím také zapomenout na výborný scénář,který bravurně Schumacher převedl na filmové plátna.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Jedinečný snímek, jedinečný nápad. Moc dobrý film. Napětí postupně graduje a chvílemi je vyšponováno do maxima. Film nedá divákovi možnost se nudit a není problém ho smlsnout na jeden nádech. Výborný výkon Colina Farrella je také důležitým článkem k úspěchu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Překvapivě dobré. Schumachera nesnáším za to, co udělal s Batmanem, ale je pravda, že točit očividně umí. Nevím, jestli je to tím, že podobný námět nemohl zklamat, ale vážně se povedlo navodit atmosféru. Nebýt moralizujícího podtextu, šel bych s hodnocením klidně výš.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Napínavé drama, které se odehrává prakticky na jednom místě natočil Schumacher jako sólo jednoho velkého herce a používá takových triků, jako dělení obrazu pro přenášení na další místa. V obsazení využívá také svého oblíbence Kiefera Sutherlanda, kterého vlastně jenom slyšíme. Celkově je film ukázkou mistrovského režijního umění Joela Schumachera, kterého za tento film oceňuji výkřikem – Bravo!
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Z minima maximum. Nic jiného Telefonní budku asi lépe nevystihuje. Joel Schumacher totiž opravdu dokázal vytěžit z naprosto jednoduché a nenápadné myšlenky napínavý a dynamický thriller, který se řadí k těm nejlepším na přelomu tisíciletí. Překvapil mě Colin Farrel, který to všechno utáhl s grácií vlastní těm nejprotřelejším hercům a výrazně přispívá ke konečné kvalitě snímku, která vzhledem k námětu ani být lepší nemohla. Doufám, že Schumacher ještě neřekl poslední slovo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
0.5
Do teď nevím čím je tento film tak úchvatný? Po většinu děje stojí jeden o**s v budce a nechává se buzerovat nějakým blbem. Opravdu zábavné. Ale na druhou stranu se při této ukolébavce dobře usíná.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
Muž, který zabil netopýřího hrdinu hned na několik let, má na svém kontě přece jen několik opravdu kvalitních snímků. A jedním z nich je právě tenhle komorní thriller stojící na ploše jednoho čtverečního metru. Nevěrník Stu promění každodenní stres mezi dvojím životem za něco zcela jinak svazujícího. Ze slušnosti vezme náhodný hovor do budky, čímž si převratí život a vůbec celý Manhattan naruby. Jeden cápek v kvádru a extravagantní fialové košilce má jediný úkol, dělat společnost hošanovi na drátě. Nesmí položit když si chce pár prostitutek zavolat, natož když vedle zastřelí nějakýho obejdu. Geniální nápad, který s nervózně nevyrovnaným výkonem Colina Farrella nakonec utváří perfektní žánrovku. Takhle adrenalinový počin si ale zasloužil propracovanější finále. 80%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Minimalismus prostředí kompenzován neutuchajícím tempem, dravou režií a dech beroucí stylizací. Schumacher ve své kariéře potřeboval těch pár drahých propadáků, protože jen tak dokáže naservírovat tuhle scénáristickou hříčku s jednou budkou a puškou.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Film, ve kterém se téměř nic neděje a je přitom tak napívaný. Hlavním zdrojem úspěchu je samozřejmě bezchybný scénář, one man show ze strany Collina Farrella, kterej táhne téměř celej film spolu s démonickým hlasem Kiefer Sutherlanda. Nenudil jsem se ani minutu a čekal jak to jen může dopadnou. Rozhodně jde o originální snímek a jeden z nejlepších z Schumacherovy tvorby.
kedl
kedl
6 380 bodů
5.5
Jeden z nejlepších snímku Joela Schumachera,který stojí především na vynikajícím výkonu Colina Farrella.Na mě osobně ten film hodně zapůsobil je to prostě 80 minut napětí.....