První rána

70%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Druhý snímek Jackieho Chana ve spolupráci s Amerikou hodně připomíná bondovku, což snad každého napadne už při scéně lyžařské honičky v horách a komu ne, později mu přímo napoví samotný Jackie. Děj je typicky velmi zkratkovitý a rychlý, ale očekávané bojové scény svým švihem a vsazeným humorem opět nezklamou. V Hongkongu je film veden jako čtvrtý snímek série po světě uvedené pod názvem ´Police Story´ a je na něm vidět ohromný posun. Tvůrci to natočili s ohledem pro světové diváky, takže proto je ve vyznění vidět ten markantní rozdíl. Ryzí HK styl to tedy úplně není, ale to neznamená, že by byl snímek nějak špatný. Naopak. Tohle je klasický Jackie Chan film, jen tak trochu po Hallywoodsku.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Zběsilé, zábavné (hlavně scény na Ukraině, s koalou a žraloky) a také děsivě krátké - film samotný má nějakých 75 minut a zbytek tvoří záběry z natáčení a titulky. (Film je údajně v původní hongkongské verzi o dvacet minut delší).
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Po předchozích dílech ze slabšího soudku. Jackie akci sice ovládá, ale nemůže zachránit, na čínskou produkci, dosti jednoduchý scénář. Celá série byla prostě něčím zajímavá, od Chanovi tvorby to bylo vždy něco navíc, ale zde to je něco, co musím dát o pár kolonek zpět. Škoda.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6.5
Akrobaticky patřičně zdatný Jackie, poměrně "uvěřitelná" (v rámci možností) série se však přesunula do bondovské poetiky, a co hůř, celé to má takovou tu atmosféru nezávadných akčních amerických komedií, což mi zkrátka k původní Police story trilogii nejde. Nikoli špatná "chanovka", ale výrazný odklon od atmosféry série, který mi příliš nesedl. Má se to k předchozím dílům podobně, jako třeba čtvrtá Smrtonosná zbraň ke svým předchůdcům.