Glimmer Man

59%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
90 léta to byly roky kdy ještě Steven Seagal netrávil veškerý čas ve fastfoodech a jeho snímky měly ucházející kvalitu. Tento snímek není vůbec špatný,ale není ani vyloženě dobrý. Scénář je typický pro tu dobu kde neohrožený jedinec nakope jakoukoliv prdel v okolí několika kilometrů. Akce je celkem slušná,ale raději bych stejně volil filmy s jinými akčními hrdiny.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5
Naprosto průměrný = standardní film se Stevenem Segalem. Kladně se dá hodnotit snad jen děsivá hudba, která ovšem do příběhu moc nezapadá. Jinak chladný průměr. Stevena prostě jako herce nemusím, ani za cenu padesáti palců dolů. :) Kdyby se všechny jeho filmy spojily v jeden nejlepší, stejně by to byl průměr :)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Steven Seagal a Keenen Ivory Wayans coby policejní vyšetřovatelé společně pracující na odhalení a dopadení pachatele záhadných vražd přezdívaného jako ´The Family Man´. Akční krimi snad se snažící navázat na počátky Stevena Seagala. Vše zásadní tu je. Dokonce nechybí ani typické vymlácení hospody. V tomto případě krapet luxusnější, ale třísky létají. Wayans sekunduje hbitě a snaží se neztratit krok. Jenomže to celkově už prostě není ono. Jako buddy film však snímek funguje dobře. Seagal tu začal blbnout s tou svou vírou a přesvědčením, avšak klidná povaha ve své roli je dokonalým kontrastem s postavou Wayanse, který je sice moudrým, ale poněkud praštěným poldou, který, jak jinak, raději pracuje sám. Další policejní dvojka k pohledání. Hlášky, akce, dějový švih. Zkrátka typický popkornový devadesátkový akční film bez bázně a hany. Drsnou a šokující atmosféru prvních čtyř snímků to ale v žádném případě nedosahuje.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
"Jestli je tohle to nejlepší, co umíš, tak tě zabiju." Pořádná Seagalovka s hodně dobrými gagy je nenápadný hit, který zaujme. Na filmu jsem byl v kině už v době premiéry, tedy ve svých čtrnácti letech a jelikož už jsem v té době viděl Sedm, tak mi bylo jasné, kde scenárista opisoval. Glimmer Man je kombinace tří filmů - Sedm, Poslední skaut a Aljaška v plamenech. Je to takové guilty pleasure.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Starší, klasická Seagalovka s ucházejícím dějem v rámci žánru a bojových scén.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
10
Akční klasika - 99,9%. Hlášky: Jim Campbell: "Ty že se neumíš prát?" Jack Cole: "Neměl bych se prát, je to proti mému vyznání." / (Na chlapy, co se snaží vykrást auto.) Jim Campbell: "Víte, co mě dokáže naštvat... Když vidím grázly, co mají víc vlasů než já." / (Jack prohlíží Jimův ohořelý byt.) Jack Cole: "Hele! Není tohle z jelena." Jim Campbell: "Bylo to ve slevě." Jack Cole: "Chceš něco říct... Vážně mě to dojalo." / (Poté, co Donalda vyhodí z okna.) Jack Cole: "Řekl bych, že se neprobudíš v pohodě." / (Na Jima.) Jack Cole: "Všimnul sis na ní něčeho zvláštního?" Jim Campbell: "No... Má pěkný kozy." / (Jack zdemoluje restauraci a zvedne telefon na recepci.) Jack Cole: "Ano. Ne, to nepůjde máme rekonstrukci takové... " (Podívá se po restauraci.) "Dva měsíce." / (Vypráví o Jackovi.) Smith: "Mezi lidmi, které pronásledoval byl známý jako glimmer man. Viděli džungli... Pak záblesk... A padli mrtví." / (Jack střelil Smithe do dlaně a do nohy a Smith volá Jima.) Smith: "Vy jste přece policista, tak mi pomozte!" Jim Campbell: "Tak jo, ale mám špatnou mušku." / Jim Campbell: "Johny... Co nám řekneš o svým otčímovi?" Johny: "Je to hajzl!" Jim Campbell: "Jo, to už víme." / Jack Cole: "Dej si to pod jazyk." Jim Campbell: "Sakra! To je hořký!" Jack Cole: "Od čeho by to bylo hořký?" Jim Campbell: "Co to je?" Jack Cole: "No, je to prášek z jeleního penisu." / Jim Campbell: "Viděl jsi někdy Casablancu?" James Cole: "Cože? Ty se mě ptáš, jestli jsem někdy viděl Casablancu?" Jim Campbell: "Jo." James Cole: "Ty se opravdu ptáš, jestli já někdy viděl Casablancu?" Jim Campbell: "Jo. Tak viděl?" James Cole: "Ne." / Jim Campbell: "Co to máš na krku?" James Cole: "To je něco jako budhistický růženec. Používám to na pročištění mysli." Jim Campbell: "Na to já mám Jacka Danielse." James Cole: "No vidíš, snažíme se dosáhnout stejného cíle odlišnými prostředky." Jim Campbell: "No jo, ale já neběhám po městě s flaškou na krku." / Jim Campbell: "Jacku, co se známe, nepotkalo mně nic dobrýho." Jack Cole: "Ale poznal jsi účinek jeleního penisu a to stačí." Jim Campbell: "Nevolej mi, Jacku! Nechoď za mnou do nemocnice! Neposílej mi kytky! Jestli uvidím na svým okně holuba, shodím ho dolů!" / Jim Campbell: "Hele, mě by nevadilo, kdyby nosil dámský prádlo, ale když on mluví čínsky a oblíká se jako mnich a co ten včerejšek? Vyřídil ty Rusáky, jak by to nezvlád ani Bruce Lee." / James Cole: "Jsme policajti, měli bychom chytat zločince." Jim Campbell: "Víš co, kup si červenou pláštěnku a začni hrát supermana."
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Film je opravdu mile překvapil,nečekal jsem od něho nic a udělal jsem asi dobře.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
6
Seagalův styl je zde velmi hbitý. A jeho oděv, to je prostě lahoda pro oko!