Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj ...

75%
Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj ...

Borat Sagdijev je šestým nejznámějším Kazachem a nejlepším televizním reportérem Kazašské státní televize, která ho vyšle do USA, aby zde natočil dokument o této "zemi neomezených možností". A případně si našel novou manželku, protože tu starou tlustou mu znásilnil a roztrhal medvěd. Známý britský komik Sacha Baron Cohen bývá pro své imitační a improvizační schopnosti často přirovnáván k Peteru Sellersovi. Ve svém pořadu "Da Ali G Show" úspěšně zesměšňuje slavné osobnosti i anonymní lidi na ulici tím, že se vydává nejen za zaostalého nemytého kazašského reportéra Borata, ale také za britského předměstského rappera Aliho G nebo za homosexuálního německého módního komentátora Bruna. (Jeho celovečerní "Ali G - Film" vyšel i u nás.) Film BORAT je natočen podobnou metodou. Cohen s filmovým štábem putuje po Spojených státech a uvádí do rozpaků nic netušící lidi, kteří se domnívají, že jsou svědky natáčení skutečného dokumentu pro Kazašskou televizi. Cohen jde ovšem tentokrát v drsnosti a politické nekorektnosti svého humoru mnohem dál, než bylo možné v televizní show. Nebude ušetřen nikdo! (Skutečná kazašská vláda nemá s tímto filmem nic společného a oficiálně proti němu podala protest.)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Pokaždé,když mám možnost shlédnout tento film,tak neváhám ani minutu,protože Borat je skvělá komedie,která si nebere servítky s nikým a ničím. Něco jako víra,incest,rasismus a lidské tabu tento snímek vůbec neřeší a do všeho si rád rýpne. Vše je vlastně postaveno na jednoduchém nápadu a to takovém,že pošlete jednoho hulváta do společnosti a skrytou kamerou sledujete jejich reakce. Jak prosté - jak geniální. Borata mám ze všech Cohenových alter eg vůbec nejraději. Oblíbil jsem si ho již v Ali G Show a proto jsem rád,že dostal vlastní film a popasoval se sním tak skvěle. I po sté,když některé scény vidím,tak brečím smíchy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Naprosto geniální šílenost, kterou jde buďto milovat anebo nenávidět. 90%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Film Borat je pro konzervativního člověka amorální slátanina, takže prosím, ať dále nečte. Film Borat je neuvěřitelně vtipná komedie, která za pomoci celé řady filmových, ale spíše televizních postupů kombinuje skrytou kameru, mystifikaci, romantickou komedii, buddy-movie a především komedii zcela čistokrevnou vycházející ze situačního humoru. V hlavní roli exceluje Sacha Baron Cohen, který zde po celé sérii úspěšných televizních skečů přichází ze svým Kazachstáncem Boratem na plátna kin. Borat je úspěšný a snad i laskavý člověk, který v Americe zažívá zcela neuvěřitelný střet kultur. Během své road movie z New Yorku až po Kalifornie stihne reagovat na život ve velkoměstě, svět konzumu, feministek i aktuální politické a rasové situace. Výsledkem je pak naprosto neuvěřitelně vtipná a originální komedie, která skutečně funguje a kdyby občas trochu ubrala byla by ještě vtipnější. Celkově se jedná o kultovní snímek, který ve svém důsledku zdaleka tak nepobouřil jak by se mohlo na první pohled zdát.

Dodatečné informace

Původní název:
Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (více)
  • USA Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj ...
  • USA Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
  • USA Borat
  • USA Borat!
  • USA Borat: El segundo mejor reportero del glorioso país Kazajistán viaja a América
  • USA Borat: Kultuurialased õppetunnid Ameerikast abiks suursuguse Kasahstani riigi ülesehitamisel
  • USA Borat: Leçons culturelles sur l'Amérique pour profit glorieuse nation Kazakhstan
  • USA Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa
  • USA Borat - O Segundo Melhor Repórter do Glorioso País Cazaquistão Viaja à América
  • USA Borat - Sanli kazakistan milletinin çikarlarini arttirmak için Amerikan kültürünün incelenmesi
  • USA Borat - Studio culturale sull'America a beneficio della gloriosa nazione del Kazakistan
  • USA Boratto: Eikô naru kokka kazafusutan no tame no amerika bunka gakushû
  • USA Borat - Ucenje o amerika kultura za boljitak velicanstveno drzava Kazahstan
Premiéra v ČR:
23. 11. 2006
Země původu:
USA
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
262,55 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj ... je dostupný s českými titulky

Další z kolekce Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj ...


Podobné


Powered byJustWatch