S tebou mě baví svět

80%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5.5
Může mi někdo vysvětlit kde se vzal ten slogan:Komedie století? Od komedie století bych čekal neomezený příval humorných situací a to se zde teda neděje,ba naopak je zde spousta scén,které doslova nudí a jen mne utvrzují v tom,že je kolem tohoto snímku u nás až zbytečně velký hype.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Už v jiných komentářích jsem napsal k mnoha českým komediím, že by si zasloužila titul komedie století více, než tento snímek. Neříkám, že je film špatný. 65% dávám možná trošku zaujatě právě pro jeho přeceňovanost. Parta taťků si veze na hory kopu dětí.. 5 humorných scének.. hahaha.. několik let se filmu úspěšně vyhýbám.
Fingon
16 886 bodů
8
Mám dát dvě, nebo čtyři hvězdičky? Už jsem to viděl tolikrát, že mi leze krkem, nenávidím ho, ale přesto se na něj pokaždé podívám, uíííí! (Tento film byl v našem osm let fungujícím kině objednán čtrnáctkrát a hrálo se několik představení za den).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
S tebou mě baví svět je filmem z alternativní reality, která je na hony vzdálena skutečnosti. Jenže právě to je přesně ta ingredience, kterou diváci na tomto filmu ocenili zdaleka nejvíce. Tento film není žádnou sžíravou sondou do tuhé normalizace, kritickým názorem na postavení žen a mužů ve společnosti, ale docela normální únikovou komedií, kterou filmový historik Pavel Taussig správně označil za dílko ,,věčně zelené“ a divácky oblíbené.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Matýsek je stejně nejlepší, a hned za ním Václav Postránecký a jeho nezapomenutelné běžkařské číslo. Jinak film, který napotřetí už ani zdaleka nepobaví tak, jako na první pokus.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Úžasný český film se spoustou legrace a humoru. Česká klasika. Po tolika letech stále baví.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Napoprvé vtipné a zábavné, po několikáté repríze spíš úmorné a prázdné. To "sladké mámení" je pouze dočasnou euforií nostalgie, ve které by hloubku hledal jen blbec, ale tu vtipnost, jež byla svěží v počátku, je nyní jen záblesk něčeho, čemu se stěží dá říkat humor. Z toho by se snad i ten Matýsek posral po druhý.
avenis
avenis
8 056 bodů
10
Co se dá napsat k filmu, který získal v roce 2000 ocenění Zlaté jablko jako nejúspěšnější dětský film století? Snad jen TO SE VÁŽNĚ POVEDLO. Marie Poledňákové asi nejvydařenější námět, scénář a režie. Z jejích dialogů se staly hlášky, které si přivlastnili jak Češi, tak Moraváci i Slováci.
Michal: „Tady Orel, tady Orel. Volám Poštolku, založ výškový tábor. Dochází kyslík a musíme počkat na Pepu, přepínám.”
Albert: „Nepřepínej a šlapej. Papoušek nás dožene.”
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Dlouho jsem si odpíral tuto českou rodinou komedii zkouknout znovu a každý rok, posledních asi 5 let jsem se tomu vždy nějak vyhnul, ale abych pravdu řekl, tak jsem nepřišel nato proč, dřív se mi zdálo, že tato komedie je docela hodně přeceněná. Včera tedy jsem se rozhodnul tento film po dlouhých pěti letech vidět znovu. Sice nevím, jestli je titul nejlepší veselohra století pro tuto komedii ten pravý, ale rozhodně patří mezi ty lepší. Nejpůsobivější je samozřejmě prostředí zasněžených exteriérů, které mě vždy v období vánoc okouzlí ještě víc, než kdy jindy. Ovšem na rok, kdy film vzniknul, vypadá velmi moderně, především pasáže točené v Praze. Po herecké stránce není co vytknout, všichni jsou ve své roli excelentní a dobrá hudba je jen třešnička na dortě. Co se týče rodinných komedií, tak v případě této komedie se dá mluvit o té nejlepší rodinné komedii století.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Česká komediální klasika.