Řidič slečny Daisy

77%
Řidič slečny Daisy

Pro Daisy, bohatou a tvrdohlavou americkou židovku, která je už příliš stará na to, aby mohla řídit auto, najímá syn v padesátých letech 20. století, kdy se v ulicích i politice opět řeší rasové spory, černošského šoféra. Do rodiny přichází Hoke a musí si před Daisy, která předstírá, že ho nepotřebuje, svou pozici obhájit. Hoke nemůže pochopit její izolovanost od světa a neschopnost uchopit společenské změny. Ona zase nedokáže pochopit, proč jsou lidé jako Hoke neustále rozhořčeni... Až ve chvíli, kdy jde slečna Daisy do domova důchodců a Hoke je už moc starý na to, aby ji vozil, si oba dva uvědomí, jak moc se měli rádi a jakými dobrými přáteli byli...




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Velmi milé překvapení si pro mě přichystal řidič slečny Daisy. Celý film tak nenásilně plyne kupředu a na závěr vás zahřeje u srdce. Takový film o přátelství mezi dvěma různými lidmi jsem ještě nikdy neviděl a nejspíš už ani neuvidím. Morgan Freeman je prostě bůh.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Pravém Oscary ověnčený snímek. Příběh o stárnutí, lidských vztazích a přátelství černoškého dobrosrdečného řidiče a na první dojem odměřené vdovy, která zlaté srdce. Skvělé herecké výkony.. Morgan Freeman je prostě borec a ukazuje to v každém filmu. Chválím také masky a velmi lidské a citlivé zpracování.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Tak strašně tlusté růžové brýle se nevidí každý den. Sociálně zcela oproštěno od reality šedesátých let. I tak ale dojemné, místy vtipné a vlastně velmi příjemné pokoukání.

Dodatečné informace

Původní název:
Driving Miss Daisy (více)
  • USA Řidič slečny Daisy
  • USA Driving Miss Daisy
Premiéra v ČR:
28. 6. 1991
Země původu:
USA
Přístupnost:
18+
Rozpočet:
7,5 mil. USD
Tržby:
145,79 mil. USD (celosvětově)