Rudé slunce

69%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Alain Delon a Japonec ve westernu, zdánlivě tam zapadá jen Charles Bronson, který se se svým umem a specifickou tváří pro westerny narodil. Opak ke pravdou, všichni tři hrají skvěle. Western je to klasický, docela akční a scénář je také pěkný. Spokojenost - 70%.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Jelikož se mi Charles Bronson líbil v Tenkrát na Západě, tak jsem se chtěl podívat i na jinou jeho westernovou roli a je fakt, že Bronson tento film docela tahá. Jeho žoviální antihrdina zde Harmoniku vskutku připomíná, ale je více komický a méně badass i tajemný. Další aspekt, který by měl film táhnout, je dynamika a kulturní rozdíly mezi dvěma protagonisty - kovbojem a samurajem. Tematicky to ale do hloubky fakt nejde. Film rozhodně nenabízí žádná psychoanalytická srovnání. Scénáristicky to není žádná sláva, tudíž jsem do jejich vztahu ani snažení nebyl nijak zaujatý. Red Sun není vyloženě špatný nebo otravný film - je to jen nepříliš zajímavá jednohubka. K některým povrchním a pokleslým filmům se rád vracím, protože mám rád jejich stylovost, intenzivní akční sekvence nebo si v nich dokáži najít nějaké humoristické aspekty. Zde jsem si však nenašel nic, k čemu bych se rád vracel.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Vytáhnutí špičkového japonského herce na divoký západ v roli samuraje a vtáhnout tak samurajský kodex bušido do konfrontace s hodnotami ještě divoké západní Ameriky ve válce s indiány se ukázalo jako geniální nápad, který díky skvělému provedení a navíc různorodosti hereckého obsazení funguje nadmíru dobře. Na části s Charlese Bronsonem a Toshirô Mifunem se kouká vůbec nejlépe. Skvělá netradiční westernovka nabitá humorem od pana režiséra prvních Bondů.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Už to francouzsko-italsko-španělská koprodukce mě málem odradila. Ale nakonec se mi tento netradiční western velice líbil. Měl skvělé obsazení (Charles Bronson, Ursula Andress, Alain Delon), zdařilou hudbu Maurice Jarreho, byla zde řada vtipných hlášek. I když po hodině tempo trochu polevovalo, dalo se dodívat do konce. On i japonský bojovník Toshirô Mifune, známý z filmu Sedm samurajů, nepodal špatný výkon. Celé to bylo zajímavé. Nejen námětem. Charisma všech herců i režiséra Terence Younga povyšují tento western mezi nejlepší, jaké byly v sedmdesátých letech natočeny.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
"Jak dlouho zůstaneme?" - "To záleží jen na tom, kdy to Gotche začne svědět." - "Mě to svědí už teď." - "Trpělivost, já tě pošimrám." Charles Bronson a Alain Delon znovu spolu. Tentokrát však ne na stejné straně (Sbohem příteli 1968). Potěšila první Bondgirl Ursula Andress, ta zde ukáže ňadro a dostane pořádnou facku od Bronsona. Prostitutku Kristinu ztvárnila perfektně, ostatatně jako Toširó Mifune svého samuraje. Skvělá netradiční westernovka nabitá humorem. - 80%.