Asterix v Británii

80%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Tento díl Asterixe patří k tomu nejlepšímu co si můžete pustit. Věrné komiksu a přitom originální. Kéž by i ostatní díly jak animované,tak hrané měly stejnou kvalitu. Inteligentní a přitom stálé zábavné. Ta vzájemná konfrontace Gálů a Britů je k popukání.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Asterix v Británii je spíše nešťastný Obelix v Británii :) Krásné popsána typická povaha a zvyky Britů a konfrontace tří národů po kulturní stránce. Jinak je to slabší na bitvy a souboje lektvarem posílené dvojice Galů. Dobrý příběh, patří k těm lepším.
Fingon
16 886 bodů
8
Asterixe v Británii jsem viděl jako malý a znovu až teď na DVD. Je to dobré, jeden z nejlepších Asterixů, ale na 12 úkolů to prostě nemá...
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Fantazie! Takhle přesně by měla vypadat pravá animovaná zábava. Kdyby chudáci Galové alespoň tušili, jak dokážou Britové zkazit i lahodného kance, vůbec by se jim na pomoc nevydávali. Naštěstí se o tom ale nedoslechli a já jsem mohl být svědkem nejen série nezapomenutelných hlášek a rvaček, ale dokonce i nejtvrdšího ragbyového utkání v dějinách, na které opravdu nikdy nezapomenu. "HEJ KOULE, JAKTOŽE JEDEŠ PO ŠPATNÝ STRANĚ CESTY?!"
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9.5
Prozatím vrchol animovaného Axterixova dobrodružství, kterému absence písní prospívá a díky tomu může stopáž okořenit o vynikající fóry, spojené s naprosto úžasnou animací. 80 minut krásné zábavy, při které se nedá nebavit, není-liž pravda. Nápadů požehnaně, děj utíká nehorázně kupředu a kdo by to byl řekl, že running joke v podobě pirátů se mi ještě neomrzí.
bidlobox
3 802 bodů
9
Úžasný animák. Asterixe od dětství miluju.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6
Vtipná a svižná utahovačka z Angličanů z pohledu Asterixe a Obelixe pěkně kombinuje dospělejší suchý humor s tím pro menší publikum.
Pajmen
1 204 bodů
7.5
Tento a další dva díly (12 úkolů pro Asterixe a Asterix: Překvapení pro Caesara) patří dle mého názoru ke klasice. Nejlépe navazují na komiksové předlohy a skvěle jsou doplněny extra minipříběhy, přičemž forma celého díla zůstává nenarušena. Je to sice původně tvorba pro děti, ale skvělý inteligentní humor přiláká i dospělé.
Senkys57
Senkys57
973 bodů
10
Vždycky se divím, jak novodobý projekty dokážou tajtu starou klasiku ždímat až do morku kostí a stejně se vrátím k původnímu animovanému dílu, prostě co ti režiséři dělaj? :D Už jako malýmu capartovi se mi to hrozně líbilo a asi nikdy nepřestane
  • Všechno skvělý
  • To má nějaký zápor?
Tomas.Abi
Tomas.Abi
706 bodů
10
Shlédnuto určitě více jak 100x. Jeden z nejlepších filmů o Asterixovi. "Míváte tu mlhu často ? Ne, jen když neprší" "Měl jsem raději vykopat do Británie tunel, chudák Idefix je celý promoklý" "To je ten veselý kanec ? to je spíš můj smutný konec" a mnoho dalších úžasných dialogů ve filmu, který je na 79 minut nabitý zábavou a nenudí ani vteřinu. Inteligentní zábava pro děti i dospělé.