Rozum a cit

75%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
6
Škoda, že jsem to viděl s dabingem... Málokde jinde se setkává taková plejáda mých oblíbených herců.
jirka26
6 288 bodů
7
Mylostná romance v podání Ang Leeho.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Povedené zpracování knižní předlohy Jane Austine. Pro mě trochu těžkopádné v tom, že každého herce znám, a bohužel pro ně v jiné poloze, než kterou v tomto filmu hrají. I přesto se na něj ráda podívám...
evismaior
evismaior
4 254 bodů
10
Jeden z nejvíc zasloužených Oscarů za scénář - adaptaci knihy pro Emmu Thompson, která také citlivě zahrála jednu z hlavních rolí - poněkud upjatou slečnu Elinor Dashwoodovou, která si zcela v souladu s rozumovými zásadami nechává své city pro sebe. Naopak její sestra Marianne (rovněž výborná Kate Winslet) je staví všem na odiv a nestydí se za to. Perfektní Hugh Grant jako poněkud neobratný nápadník starší sestry a věrný a oddaný plukovník Brandon v podání skvělého Alana Rickmana jako nápadník té mladší. Dobře zvolené lokace, věrné kostýmy, pěkná hudba, film nemá žádná hluchá místa a jako obdivovatelka Jane Austenové se na něj vždycky ráda podívám. Nemám co vytknout, takže za mě čistá stovka:-)
kubas369
4 086 bodů
8
Nebýt geniálního hereckého obsazení tak je to nuda.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
6
O proti snímku Pýcha a předsudek z roku 2005 (který jsem zhlédla před tímto filmem a připadá mi lepší) mi zde chyběly scény, které by mi připadaly z estetické stránky hezké nebo alespoň zajímavé. Samozřejmě že kostýmy a atmosféra filmu jsou dobové a ladí, ale něco tomu schází. Hlavní postava je zahraná až příliš dobře na romanticky nudný příběh. Rozum a cit mě nepřesvědčil shlédnout ho znova natož pak přečíst předlohu.
alexik789
2 512 bodů
7.5
S dílem Jane Austenové jsem se tímto filmem setkala poprvé, takže jsem měla zpočátku obavy, zda nepůjde o nějakou červenou knihovnu. Naštěstí se ukázalo, že jsem se bála zbytečně. Pečlivě rozkreslený příběh, překvapivě dokonale vykreslené prostředí a dobové reálie všedního života.
radkav
143 bodů
7
Další z mých oblíbených děl Jane Austinové. Kdysi se mi to líbilo, ale když jsem viděla film o několik let později, už to nebylo ono. Rozum a cit by si zasloužil nové a modernější zfilmování stejně jako je to u Pýchy a předsudku. Jinak herecké obsazení a výkony bez námitek - vynikající!