Roztomilý člověk

77%
Roztomilý člověk
Redaktor Viktor Bláha, hlavní hrdina veselého příběhu, si rád vymýšlí bláznivé historky a rád se baví na úkor svého okolí. Až jednoho dne narazí na roztomilou dívku, která má fantazii ještě větší než on a dokáže s ním držet krok... Komedie režiséra Martina Friče Roztomilý člověk vznikla podle románu F. X. Svobody Kašpárek. Režisér Martin Frič do hlavních rolí obsadil tehdy již slavný originální komický pár - Oldřicha Nového a Natašu Gollovou. Byli pro režiséra zárukou vysoké herecké úrovně i diváckého úspěchu. Osvědčili se mu již v komediích Eva tropí hlouposti, Kristian a Hotel Modrá hvězda. Roztomilý člověk byl bohužel jejich posledním setkáním před kamerou. V příjemné a vkusné veselohře si s chutí zahráli také Ladislav Pešek, Theodor Pištěk, Jaroslav Marvan a František Filipovský. (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Standardní komedie, či veselohra té doby. řekl bych že tuctový film s Oldřichem Novým. ve zdejší databázi se film těší velké oblibě u mě spadá do lepšího průměru ve své kategorii. Mám spoustu oblíbenějších filmů pro pamětníky. 65% ale naznačuje, že film mě rozhodně neurazil a není v žádném případě špatný.
avenis
avenis
8 056 bodů
10
"Vitališi...!" vybaví se mi v souvislosti s tímto roztomilým filmem. A taky "Kruhy!" Líbí se mi skvělý sled dialogů a opravdu mistrně napsaná zápletka. Prostě perla ve filmografii Maca Friče i všech zúčastněných herců. Obzvlášť obdivuhodná je skutečnost, že se film točil za okupace.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Z válečných filmů, kde hrál Oldřich Nový, asi třetí nejlepší po "Kristiánovi" a "Valentinu Dobrotivém". Exceluje rovněž Zdenka Baldová, Nataša Gollová a řada našich známých a oblíbených herců. Opravdu ROZTOMILÁ byla babička v podání Elly Nollové. Režijně mistrovsky zvládnuté.


Dodatečné informace

Původní název:
Roztomilý člověk (více)
  • Československo Roztomilý člověk
  • Československo Charming Fellow
  • Československo Ein netter Mensch
  • Československo Sweet Person
  • Československo Ukochany
Premiéra v ČR:
4. 7. 1941
Distributor:
Nationalfilm
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Roztomilý člověk je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch