101 dalmatinů

73%
101 dalmatinů
V Londýně žije hezký a inteligentní dalmatin Pongo. Na vycházce se svým pánem se seznámí s krásnou dalmatinkou Perditou a zamiluje se do ní. Naštěstí se do majitelky psí krasavice zamiluje i jeho pán. Zanedlouho se Anita s Rogerem vezmou a Pongo už nikdy nemusí opustit Perditu. Jak se dá čekat, narodí se Perditě po čase krásná štěátka a celá rodina se kolem nich točí. Ráda by je měla i Anitina dávná spolužačka Cruella, ale pejskům se vůbec nelíbí. Tuší nekalé záměry. Cruella se ovšem nedá odradit a jde tvrdě za svým cílem. Chce ze psích kožíšků šít luxusní černobílé kožichy a malé pejsky unese. Perdita s Pongem vzbouří celou zvířecí říši, aby své děti zachránili. Prožijí dramatické okamžiky plné nebezpečné a napětí, ale za pomoci přátel se jim podaří štěňátka zachránit.



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Neuvěřitelné,že už je těmto dalmatinům 56 let. Neuvěřitelně to letí. Jelikož snímek pochází od studia Disney,tak je i zde nádherná animace(kreslená). Příběh je velmi milý a ocení ho nejen děti,ale i rodiče. Dnešní animáky už nemají takové kouzlo a postrádají duši.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Jako animák se mi 101 dalmatinů líbí o hodně víc než hraný film (a to jsem psí fanda, není nic roztomilejšího než štěňata, natož černobílá - no a Glenn Close se taky parádně vytáhla ...). Ale tento film má větší charisma jako kreslený, celé je to vtipné a nemá žádná hluchá místa. Pongo a Perdita jsou neodolatelní, výborná filmová hudba k tomu ... Není moc co vytknout.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Starší a velice milá Disneyovka vhodná pro celou rodinu, klasická animace a příběh, který většina zná z hraného filmu.. tento původní je trošku jiný, více zvířecí a zajímavější. Klasika, která se v u nás téměř nevysílá a to je pro nejmenší diváky škoda.


Dodatečné informace

Původní název:
One Hundred and One Dalmatians (více)
  • USA 101 dalmatinů
  • USA One Hundred and One Dalmatians
  • USA 101 dalmatíncov
Premiéra v ČR:
2. 3. 1995
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
101 dalmatinů je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce 101 dalmatinů


Podobné


Powered byJustWatch