Plán 9 z vesmíru

46%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5
Jaká je hranice mezi tvůrčí genialitou a čistou šíleností? Na tohle se nám snaží odpověď Edward D. Wood Jr. svým Plánem 9,který je nejspíš opravdu tím nejhorším snímkem všech dob. Jenže je z něj cítit obrovská láska k řemeslu a snad i proto nemohu dát horší hodnocení než 50%. Tohle se prostě musí vidět.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Tohle je ten vtipný-špatný Wood, kterého jsem v Glenovi a Glendě ani Nevěště monstra neviděl. Tady jsem se tou špatností skutečně bavil, a to královsky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Od zhlédnutí Burtonova Eda Wooda jsem doufal, že se mi někdy poštěstí natrefit na nějakou pecku tohohle legendami opředeného režiséra. Plán 9 je šílenost. Ale asi i díky znalostem o natáčení tohohle sci-fi jsem si ho fakt užíval. Projekce ve více lidech a pár sklenek alkoholu a bylo by to za 5. Takhle jen šalamounsky za 3 (na odpad je to až moc zábavné).
Fingon
16 886 bodů
0
No tak nevím... největší vadou tohohle filmu je překvapivě nuda. To, že se část děje odehrává před holou zdí (která asi nemá představovat holou zeď) případně před závěsem, který má nejspíš představovat pilotní kabinu, spíš pobaví než naštve. Že mimozemšťani mluví anglicky i mezi sebou, to by se taky zkousnout dalo. Že se nějaká Vampira omezí na jediné gesto za celou dobu, to se dá taky zvládnout. Ale ona je to tak šílená nuda!
lamps
lamps
15 150 bodů
0.5
Zvěsti o nejhorším filmovém počinu všech dob se potvrdily jen částečně - k takto osudnému verdiktu je totiž třeba subjektivně zodpovědět velmi objektivní otázku, zda-li musí být nejnudnější představitelný snímek také tím nejhorším. Legendární packal Ed Wood je sám o sobě synonymem drtivé guilty pleasure a jeho Plán 9 z vnějšího vesmíru je bezesporu jeho nejambicióznějším, nejmilovanějším a jednoduše "nejdrtivějším" projektem, kde je Edův nevídaný tvůrčí elán nebo obdiv k herectví Bely Lugosiho na samotném vrcholu, ale přesto se jedná o žánrový film naprosto strašidelných (anti)kvalit, jehož sledování bolí o to víc, že k pověstnému tvůrci automaticky cítíme trochu té provinilé sympatie. Moc bych se toužil upřímně bavit nad efekty z říše nadsmyslové geniality, nad neuvěřitelně sofistikovanými dialogy ("Je mrtvý?" - "Ano. Je na tom stejně špatně jako tamti dva...") nebo nad procítěnými hereckými výkony, ale bohužel..... Dlouho jsem neviděl něco tak hrozného a smutného. Jediný Tor Johnson se svou impozantní vizáží vyčnívá natolik, že bych si ho suverénně dokázal představit i v nemluvné záporácké roli v jednom z raných filmů o Jamesi Bondovi. :D
M3lios
M3lios
9 140 bodů
2
A ako protipól existuje režisér ,ktorý vôbec nie je ako Burton. Nie je geniálny ,dôvtipný a ani tak talentovaný. A tým režisérom je Ed Wood. Po niekoľkých rokoch odkladania aom si pozrel jeho najslávnejší film ,ktorý má prezívku aj Najhorší film histórie. A tak sa dostávam k otázke - je naozaj až tak moc zlý? Určite áno. Ak ste mali tú trpezlivosť a dopozerať celý film bez psychickej ujmy tak vám gratulujem. Tu je zle asi všetko. Scénár ,dejové chyby ,nezaujímavé postavy a praktické efekty úplne nasmiech. Vedel som ,že Wood bol neprekonateľný amatér ,ale to že použije puklice na pneumatiky ako UFO by ma nikdy nebapadlo 😃. Ak milujeme strašne hrozné filmy a radi sa pri nich pobavíte ,máte o zábavu postarané. Ak patríte k tým ľuďom ,čo si radi vychutnávajú film ,pre tých odporúčam sa filmu vyvarovať. Filmu udeľujem 1* za pobavenie a za Belu Lugošiho ,ktorý tu hra ,len pár minút a potom ho vymení tak o dve hlavy vyšší muž. Najhlavnejšie ,ale je ,že som sa pobavil ,videl som najhorší film na svete a myslím si ,že to za to stálo.....Ale na Wooda už znova ruku nedám!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Film jsem chtěl vidět čistě jen ze zvědavosti po shlédnutí geniálního Tima Burtona o režisérském břídilovi Edwardu D. Woodovi. Po shlédnutí této jeho hrdosti fakt věřím tomu, že šlo opravdu o nejhoršího režiséra všech dob. Už jen ten příběh byl na palici, dialogy nechtěně vtipné, chování postav a ty triky ? :-D on byl opravdu blázen. Více jsem se smál než bál, totiž nebál jsem se vůbec. Můj pocit je, že kdyby Tim Burton nenatočil životopisný film o tomto břídilovi, tak by si už na něj nikdy nikdo nevzpoměl, jedině ve spojení "Nejhorší režisér všech dob" a to už možná ani nebude pravda, protože mu na paty šlape Uwe Boll.
Hare77
Hare77
2 041 bodů
3
vlastně 100% nebo 0% :)