Rozpuštěný a vypuštěný

82%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9
Mám SmoljakoSvěrákovky prostě rád a ani Rozpuštěný a vypuštěný není výjimkou. Podle mě vrcholná role Jiřího Zahajského. Skvělý Rudolf Hrušinský, který vnáší trochu toho rozruchu do děje. Hláška: Kachny. zlidověla. Pro mě skvělý kousek, který mě vždy potěší.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Nechápu tak úplně smysl filmu, když záznam původní hry je o řád vtipnější. Ale když už je, tak proč se na něj nepodívat a neužít si ho. Už jen kvůli té chudince, co tu pohlednici nosila také u srdce.
Fingon
16 886 bodů
4
Kachny... Kachny... Kachny... tohle je prý dobrý film... taky kachna.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Parádni komedie na kterou mohu koukat dokola a neomrzí mě. Skvělý český humor, který mám rád.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Kvalitní Smoljakova režie, ctící na české poměry netypický blocking. Ovšem pravá genialita se skrývá v kriminální zápletce. Skvěle do sebe zapadající důkazy a stopy ve finále klapnou s grácií a neotřelostí, že už jen proto si film zaslouží pozornost. Jen tomu trochu chybí ještě větší šlápnutí na plyn, které je jinak typické pro duo Svěrák/Smoljak. Hlavní ale je, že toto dílo je zábavné a nejsou to žádný "kachny", když řeknu, že film, víc než kdy dřív, obsahuje nejeden kvalitní running joke a ještě k tomu umí pár vtipů a scén vypointovat do takových výšin, že takto inteligentní humor jsem do té doby snad nikde neviděl.
avenis
avenis
7 909 bodů
8
Tento jediný film má svůj původ v divadelní hře S+S, a to Vražda v salonním coupé. Autoři rozpracovali jednoduchý příběh, odehrávající se za jízdy vlakem, do širší roviny a velmi zdařile. My znalci divadla Járy da Cimrmana jsme tenkrát film přijali bez výhrad, snad jen s malou, protože Jiří Zahajský nebyl s rolí inspektora Trachty spojen z divadelních prken. Přesto po shlédnutí bylo jasné, že postavě nezůstal nic dlužen.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9
Bizarní detektivka v prvorepublikovém střihu, v níž exceluje Jiří Zahajský jako inspektor Trachta. Tento film nevyvolá sice výbuchy smíchu, ale lehký úsměv na tváři má divák po celou dobu. A někdy se mu ten lehký úsměv trochu rozšíří, např. při hlášce: Podezřelá č. 1 : „Musim i já ukazovat ty svý starý hnáty?” - Trachta: „Ne, stará jedničko, vy nemusíte!” Je to prostě typická cimrmanovská detektivka s velice jemným humorem, plynoucí v příjemném volnějším tempu. Marek Brodský bývá kritizován pro svůj toporný výkon. Já nevím, ale k jeho roli policejního praktikanta to šlo! Vždyť tam nemohl nijak perlit! Podle mě to hrál tak, jak to scénář vyžadoval.
Pas
Pas
6 225 bodů
0
Ztráta času. Odpad
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7.5
Z krimi hlediska nic moc... ale z komediálního hlediska - lepší než Jára Cimrman ..... Špatné to nebylo. Některé přesmyšky byli úžasné (jako Svěrák se Smoljakem sám) a dopadení pachatele bylo geniální.
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Skvělý humor a zlidovělé hlášky.....