Netvor z Černé laguny

69%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Skupinka vědců se snaží odchytit zvláštní prehistorickou stvůru žijící v hlubinách laguny v amazonské džungli. Klasika svého žánru svého času uvedená dokonce ve 3D. Snímek se drží formátu zábavnosti pevného příběhu po technické stránce velice dobře natočeného. Hlavně podvodní záběry i dnes berou dech a nenechávají na pochybách, že v onom 3D mohou vypadat ještě lépe. O napínavé momenty není nouze. Dobrodružství jako takové splňuje svůj účel. Maska monstra i po tolika letech vypadá dobře. Ikonické monster movie v nejryzejší podobě patřící mezi stálé uznávané klasiky sloužící dokonce i jako inspirace.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Až se budete chtít zbavit přítelkyně a nezašpinit si vlastní ruce, vezměte ji do Černé laguny a pošlete vykoupat - čeká tam ošklivý stalker s blánami a žábrami, který si jí bude vážit možná více než vy. Film je slušně odvyprávěný, má dobré tempo, poměrně solidní dialogy a velice roztomilý ekologický přesah, který zajímavě a nadčasově staví netvůrka do role hlavního hrdiny filmu (což si tehdejší diváci jistě vůbec neuvědomili). Lidé se chovají v přírodě jako prasátka, narušují mu domácnost, a tak je rybí muž začíná bez otázek likvidovat a ještě usilovat o hezkou trofej v plavkách. A mě to baví, protože Arnold docela zručně variuje role lovce a loveného a vytváří neutuchající změť padesátkového blbnutí s legračními monstry, doprovázeného až směšně efektní hudbou a podtrženého chabě vykreslenými charaktery. Posledních dvacet minut je bohužel hodně nenápaditých a nudných, zbytek kvalitní oddechová guilty pleasure.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 398 bodů
7
Klasika amerického monster-horror filmu se všemi atributy, které divák u takového dílka očekává. Julie Adams v hlavní ženské roli si až do své smrti stěžovala, že si ji všichni pamatují jen jako "tu krásku v plavkách z Netvora z Černé laguny".