Netvor z Černé laguny

69%
Netvor z Černé laguny
Plakát traileru
Vědcům se podaří lapit a omámit netvora. Příšeru záhy okouzlí asistentka šéfa týmu (Julia Adamsová). Osamělý chybějící článek mezi obojživelníkem a člověkem vědcům uteče a unese objekt své vášně. Šéf týmu (Richard Carlson) zorganizuje křižáckou výpravu, jejíž účelem je dívku osvobodit a netvora poslat tam odkud přišel. Výborné herecké výkony, skvělá režie a bravurní design netvora, který vytvořil Bud Westmore, činí z filmu Netvor z Černé laguny nezapomenutelný filmový evergreen.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Skupinka vědců se snaží odchytit zvláštní prehistorickou stvůru žijící v hlubinách laguny v amazonské džungli. Klasika svého žánru svého času uvedená dokonce ve 3D. Snímek se drží formátu zábavnosti pevného příběhu po technické stránce velice dobře natočeného. Hlavně podvodní záběry i dnes berou dech a nenechávají na pochybách, že v onom 3D mohou vypadat ještě lépe. O napínavé momenty není nouze. Dobrodružství jako takové splňuje svůj účel. Maska monstra i po tolika letech vypadá dobře. Ikonické monster movie v nejryzejší podobě patřící mezi stálé uznávané klasiky sloužící dokonce i jako inspirace.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Až se budete chtít zbavit přítelkyně a nezašpinit si vlastní ruce, vezměte ji do Černé laguny a pošlete vykoupat - čeká tam ošklivý stalker s blánami a žábrami, který si jí bude vážit možná více než vy. Film je slušně odvyprávěný, má dobré tempo, poměrně solidní dialogy a velice roztomilý ekologický přesah, který zajímavě a nadčasově staví netvůrka do role hlavního hrdiny filmu (což si tehdejší diváci jistě vůbec neuvědomili). Lidé se chovají v přírodě jako prasátka, narušují mu domácnost, a tak je rybí muž začíná bez otázek likvidovat a ještě usilovat o hezkou trofej v plavkách. A mě to baví, protože Arnold docela zručně variuje role lovce a loveného a vytváří neutuchající změť padesátkového blbnutí s legračními monstry, doprovázeného až směšně efektní hudbou a podtrženého chabě vykreslenými charaktery. Posledních dvacet minut je bohužel hodně nenápaditých a nudných, zbytek kvalitní oddechová guilty pleasure.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
7
Klasika amerického monster-horror filmu se všemi atributy, které divák u takového dílka očekává. Julie Adams v hlavní ženské roli si až do své smrti stěžovala, že si ji všichni pamatují jen jako "tu krásku v plavkách z Netvora z Černé laguny".

Dodatečné informace

Původní název:
Der Schrecken vom Amazonas (více)
  • USA Netvor z Černé laguny
  • USA Der Schrecken vom Amazonas
  • USA El monstruo de la laguna negra
  • USA Il mostro della laguna nera
  • USA Kara gölün canavari
  • USA La mujer y el monstruo
  • USA L'étrange créature du lac noir
  • USA Netvor z Čiernej lagúny
  • USA O Monstro da Lagoa Negra
  • USA O tromos tis mavris limnis
  • USA Uhyret fra den sorte lagune
Premiéra v ČR:
31. 10. 2023
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Tržby:
1,3 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Netvor z Černé laguny


Powered byJustWatch