Mrtvá nevěsta Tima Burtona

81%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Klasický Burton jenž i po letech dokáže diváka oslovit a pobavit. Mrtvá nevěsta je ukázkou toho,že Tim Burton rád vsází na jistotu - obsazení Deppa a Carter,písně,animace,humor a vizuální stránka. Příběhově zajímavé,ale celé to působilo velmi chladně,asi jako tělo mrtvé nevěsty.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5
"Kostlivý muzikál" nepatří dle mého názoru do TOP 100. Není to katastrofa, ale tančící kostlivci, příběh prakticky o ničem, měl jsem co dělat film dokoukat a to má jen něco přes hodinu. Pro mě mírně podprůměrný snímek.. Tim Burton je legenda, ale ne všechnu jeho tvorbu žeru.. A teď palce dolů :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Tak tohle mě maximálně nechytlo. ¨Mrtvá nevěsta kupí vše, proč se mi Burton málokdy dostal pod kůži, ale postrádá naopak to, kvůli čemu si přesto nenechávám ujít jeho filmy.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Na každého jednou dojde a tentokrát sklapla past nad staromládenectvím mladého Viktora. Nacházíme se ovšem ve Viktoriánské Anglii a mladík si dost dobře nemůže vybrat koho by chtěl za ženu. Zatímco jeho rodiče vlastní prosperující obchůdek s rybami, jeho nastávající Viktorie má sice rodiče dobrého původu zato však chudé jako kostelní myši. Jejich první setkání naznačí, že se i přes nucenou svatbu budou mít rádi. Nácvik obřadu pro Viktora nedopadne dobře a proto se mladík vydá večer do lesa, kde chce na trapný zážitek zapomenout. Rozhodne se proto vyzkoušet dát větvičce na prst snubní prsten, jenže ta větvička je umrlčí ruka patřící mrtvé dívce, která se do nové role celkem vžije. Viktor se tak ocitne v říši mrtvých s mrtvou nevěstou, ale nechce to nechat jen tak. Film je celovečerní zábavou plnou hodně černého humoru, kouzelných písniček a hudby od Dannyho Elfmana a napínavých situací. Vezmeme-li v potaz, že loutky nadabovali skutečně skvělí herci je Mrtvá nevěsta opravdovou groteskní podívanou. Snímek však rozhodně není určen pro nejmenší děti.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Bezvadný příběh který má hloubku. Jelikož nejsem příznivcem muzikálů a předlouhých popěvků ve filmech, zkousnu tuto skutečnost, protože jde opravdu o povedené dílko.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Viktor a Viktorka ve viktoriánský Anglii.. Tohle je kariérní bod v Burtonově kariéře, kdy se otáčí směrem k dětem a na další roky bude právě jim dělat snímky. A to je děsná škoda protože právě před tím, především v devadesátkách byl Tim Burton opravdu zajímavým a úspěšným tvůrcem.. Ale pořád se sluší říct, že Mrtvá nevěsta je tím nejlepším, co Burton dětem poslal. Přestože je to natolik definující jeho styl a od tónu jeho novějších snímků se tolik neliší, tak ve finále je jde o jeden z jeho vůbec nejlepších děl. Typický rádoby loutkový film tady dosahuje svého vrcholu a na těch vyzáblých postavičkách je něco do sebe. Nápadité vizuály, především figurek, dělají z filmu jedinečnou podívanou, kterou navíc Burton dokáže ještě pozvednout hrstkou nápadů - ruka, červ.. Nechápu jak to udělal, ale loutky působí jako samotní zakletí herci, nejen skutečnou vizuální podobou, ale především tolik vitální mimikou. Vrcholem všeho je pak samotný příběh filmu. Tohle je jeho nejcitlivější snímek od Střihorukého Edwarda. A již podruhé se mu daří prodávat bezpředsudkovou lásku mezi kýmkoli. Vždyť ty figurky došli nějakého vývoje za pouhou hodinku.. A samotné finále je esenciální mix šťastného a smutného konce. Nemít to to ujetý muzikální pasáže jsem nanejvýše spokojený. Ale i se vším tím, jde o jeden Burtonůvých nejlepším filmů. (*V tom českém názvu lechtáme ego?) 80%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Oproti Ukradnutým Vianocniam ,u ktorých som mal dosť skreslené pocity kvôli tomu ,že režisér urobil aj film Koralína ,ktorý zo srdca nenávidím bude táto recenzia viac triezvejšia. Z bábkovej animácie sme sa presunuli na tradičnú animáciu ,ktorej štylizácia stále vyzerá ako bábková. Burtonov podpis je tu vidieť omnoho viac ako je u neho zvykom ,takže sa nebojte nebudete o nič ochudení. Keď porovnám s Ukradnutými Vianocami ,je Mŕtva Nevesta smutnejšia ,ale zároveň braná trohu viac s nadhľadom. Dizajn je dokonalý....vlastne všetko je dokonalé. Cez postavy ,scénar ,produkciu a hlavne ten námet. Čierneho humoru je tu veľa - pre mňa ideálne. Dokona je to sarkazmus na Viktoriánsku dobu. Možem byť ešte viac potešený? 😃 Film je vedený úplne iným smerom ,takže ak čakáte pravé dark fantasy ,dostanenete skvôr romantickú drámu na štýl Hotel Transylvania. Koniec milý a smutný ako zbytok filmu. Ajkeď je od začiatku jasné ,kto je za to všetko navine beztak vám postavy prirástu k srdcu a budete nenávidieť antagonistu. 76 minút utieklo ako voda a prial by som si ,aby mal film pokračovanie ,alebo aby bol aspoň o niečo dlhší....bohužiaľ sa mi to asi nikdy nesplní......Nebudem dávať hodnotenie ,asi je všetkým jasné koľko ,by som tomu filmu dal. Milujem Frankenvenie ,Charleyho ,Alicu ,Edwarda ,Batmana a teraz Nevestu. DEPP ,POPROSÍM VIACEJ FILMOV S TEBOU A BURTONOM!
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Slušné výtvarné zpracování co se vizuálu týká, ale úplně unešen nejsem ani z tohoto jediného aspektu filmu, který za něco stojí. zbytek je předvídatelnou, nudnou, vyčpělou Burtonovskou pohádkou. Postavy jsem si nikterak neoblíbil a hudební čísla nemám rád, protože ta hudba mě ve valné většině případů vůbec netankuje.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
4.5
Konečně se mi podařilo tento tolik vysoce ceněný animovaný film-horor vidět, poprvé jsem k tomu jaksi nenašla dost sil. Líbí se mi třeba velice film Frankenweenie: Domácí mazlíček, ale zde tento záhrobní muzikál nějak ne. Samozřejmě je to velice precizně provedeno, to všechna čest, ale ten děj... Prý se u toho nikdo nebude nudit. Ne?! Já se nudila děsně! Jsem milovnicí animovaných filmů, dobré hudby, dobrého humoru, hororů, ... Nedokážu si to vysvětlit, ale prostě to absolutně není můj šálek kávy. Takže nezlobte se na mě, přátelé, ale za srdce mě to rozhodně nevzalo. A rozhodla jsem se to sem napsat proto, kdyby se našel ještě někdo jiný, komu bych tímto promluvila z duše a kdo by na základě tohoto mého hodnocení viděl, že není vůbec nějaký divný až nenormální, když tomuto nepropadl.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Pohádkovo-hororovo-morbidní-černohumorný muzikál od mága Tima Burtona v jeho typické animaci a v hlavní roli sice s animovanými postavami, které ovšem namluvili Burtonovy dvorní herci. Jediné co mi vadilo byla krátká stopáž, na tento film bych mohl koukat pořád, doufám, že Burton natočí ještě několik takových geniálních animovaných snímků, a zajímavé je, že Burton vyobrazuje posmrtný život v podzemí barveněji, veseleji než-li ve světě živých kde vládne pochmůrnost. Naprosto geniální.