Smrt na dálnici

56%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
7
Jedná se o krimi nebo o horor? Asi od každého něco. Nezvykle krátká stopáž brání rozvleklému a zbytečně natahovanému klišé, a tak se rozehrává napínavý příběh, byť námětem ne zrovna neznámý, kterému po vizuální stránce kazí dojem jen občasná televisnost. Nervy drásající scéna v tunelu dává jasně najevo, o čem že to všechno bude, takže začátek je podmanivě slibný. V rámci napínavé atmosféry si dobře drží tempo a tím nikterak nenudí. Opravdu škoda tý televisnosti.
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
8.5
Když si čtu Český název, napadá mě podobný. Rýmující se a dokonale vystihující Fargův charakter. No jinak je to skvělý akční film. Samozřejmě žádná hlubokomyslnost, ale od toho akčňáky nejsou. Tady se prostě řítí po silnici Jim"lovec zločinců"Caviezel za vrahem své ženy. Žene ho jednak touha dokonat svou pomstu a jednak zabránit magorovi v dalším vraždění. A naštěstí nic mezi tím. Prostě souboj dvou chlapů, kterým je jasné, že živí odjede maximálně jeden z nich. Jako zbraně používají svá AUTA, z kterých nevystupují pokud opravdu nemusí. Rennie řídí nasvalenou Barracudu. Fargo naproti tomu Eldorado, které sice vypadá skvěle, ale měl jsem vážné potíže věřit tomu, že ten parník je schopen takových věcí.
mausis
mausis
370 bodů
7.5
Dobře natočená krimi, kde zprvu nevíte o co jde, ale postupně se vše rozplétá a naopak i graduje. Kdo komu vstoupí do života, a otázky jak to všechno dopadne, vás udrží v napětí až do konce. Postavy jsou dobře obsazené, občas chybí sice propojení v ději, ale leccos si člověk domyslí. Akční scény vůbec nejsou špatné, okamžiky psychopatových útoků jsou napínavé velmi.Jak moc ovlivní člověka ztráta, že se přiblíží svým uvažováním a chováním k psychopatovi jak nejblíž může, a jestli je z toho cesta zpět, to jsou ty správné otázky.