Ils

65%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Kdo by probůh přál záchranu dvěma Francouzům? Jen ať je dostanou! Jinak standardní horor se standardní pointou.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Po slibném úvodu, kdy režisér ihned odhaluje svůj záměr proniknout divákovi prostřednictvím mrazivé a plíživé atmosféry až do morku kostí, přichází trochu hlušší část vyplněná vším již stokrát viděným. Takové to bububu, někdo(nebo něco) je před domem, okenice práskají, pojistky vypadnou atd. Po chvíli to ale začně být sakra zajímavé, příběh nabere velké tempo a je jasné, že tady půjde o víc než jen o vychytralé strašidlo. Kamera si očividně libuje ve stísněných a tmavých zákoutích a z každého záběru je cítit pocit toho, že jste někým sledován, že vám možná už stojí za zády a že vám rozhodně bude chtít ublížit. Režisér se tohoto příběhu zhostil opravdu zodpovědně a vytvořil výbornou filmařinu, která vám krásně zabrnká na nervy, a přitom nemusí být ani trochu krvavá nebo nechutná.
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
0
Ačkoliv je to podle skutečné události, tak děj je seškrtán asi proto, aby vynikla atmosféra. Tu jsem však po celou dobu nepocítil. Kamera se třese, je tma a dva dospělý lidi utíkají před něčím. Zprvu se mi nechce věřit, že by je ohrožovali reální lidi a spíš to působí jak duchařina, ale později se z toho vyklube "sociální komentář", protože se ukáže, že zabíjela děcka. Je to však natolik prázdné, že jsem z toho neměl zcela nic.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Atmosféra by se dala krájet, to zase ano, ale lacinost kamery byla znát a trošku mi celkový dojem kazila. Je ale příjemné vidět krátký horor, který vlastně splňuje vše co správný horor splňovat má (krom ty hysterky na začátku filmu). Před usnutím doporučuju :-) 54%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
ONI.. si s námi nechtěli hrát...!!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Mělo to hutnou atmosféru i napětí. Konec byl naprosto šokující a byl šokující ještě více, když jsem si přečetl větu "Filmy podle skutečné události." Ovšem pravdou je, že mě více zaujala americká variace na tento námět s Liv Tyler v titulní roli.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Film založenej jenom na strachu. Nic než strach od tohohle filmu nečekejte. Žádný příběh a ani nějak extra dobrý herecký výkony. Je to hlavně o zvucích a o psychickým týrání hlavních postav. Vše podtrhuje fakt, že je to točené podle skutečné události. Nikde jsem neviděl žádné spoilery a ani jsem je nescháněj a jsem za to rád. Takovýhle vrahy jsem opravdu nečekal a byl jsem příjemně překvapen. Už od začátku jsem si řikal, že by mohl vraždit Lucas, ale to by bylo moc primitivní, takhle to bylo o hodně lepší. Jenom škoda, že byli víc posraný herci ve filmu než divák u televize. Ale zvuky jsou zvládnuty skvěle a záporáci dávaj tomu párečku pěknou rychtu a to se cení! "Oni si s námi nechtěli hrát".
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Obrovská výhoda Ils je brutálně krátká stopáž, takže nezačne vyloženě nudit, což by se bezpochyby stalo. Nejsem moc na podobné filmy, protože obsahují mraky nelogických děr, ale i přesto jsem byl mile překvapen. Závěr byl hodně k zamyšlení a že to bylo podle skutečnosti je jen další plus které přidává na slušné atmosféře. Jako celek je film brutální až z toho jdou slzy do očí. 64%
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Pokud to přirovnám s Eden Lake tak je mi bližší ILS s důvodu tísnivého a utlačovaného strachu v útěku před něčím zlým,NEVIDITELNÝM a nevyhnutelným.V Ils jsme se seznámily s hrůzou už od samého začátku.Trochu mi Paludovo řemeslo připomnělo strach a prostředí jak v Blair witchu.(Kamera se zvukem v hlavní roli).Pokud si Ils pustíte v noci se zvukem na max - máte se na co těšit !
Orsi
Orsi
905 bodů
4
Čekal jsem hodně, dostal jsem málo, hodně málo. Hlavní herecká dvojice byla sympatická, nicméně to nestačí. Naštěstí má film opravdu krátkou stopáž a tak se nebudete nudit dlouho.