10 položek a méně

67%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Už si vlastně ani nepamatuju jak jsem se k filmu dostal. Jediná věc,kterou však z hlavy nevytěsním byl skvělý Freeman a krásná Paz Vega. Film pro mě jinak nebyl nijak zajímavý a spíše nudil a to měl jen pouhých 80 minut. Znovu si ho už nejspíš nepustím.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Je to malý a svým způsobem bezvýznamný snímek takřka bez děje, avšak svým šarmem a důvtipným pohledem na svět, v jakém žijeme, dokáže pohladit a vymazat z hlavy špatné myšlenky o sobě samém. Snímek svou obrazotvorností a lehkostí vytváří nadhled nad danou situací, příjemný nenásilný humor a kapku nějaké té poetičnosti. Morgan Freeman coby herec On sbírající zkušenosti pro svou budoucí roli a Paz Vega coby nesmělá dívka Scarlet pracující v obchodě u pokladny, která si ve své volbě nového zaměstnání poněkud nevěří, že projde pohovorem. Jejich setkání se samozřejmě uskuteční v onom obchodě, ale po chvíli se celý koncept mění v takové malé road movie, kdy se jejich role obrátí a zkušenosti a mnoho životních poučení sbírá právě Scarlet. On je šťastný a vždy nad věcí, Scarlet je poněkud frustrovaná. Jak asi dopadne jejich setkání, důvěra a poučení? Snímek rozhodně není pro každého. Za scénářem a režií stojí Brad Silberling, který vsadil na minimalismus, což ne každému přijde vhod. Své představy však zhmotnil do filmové podoby impozantně a přesvědčivě. Dalo by se v tom najít i poučení a nějaké to filozofické životní moudro, které na samém konci zanechá u diváka příjemný pocit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Až odporně pozitivní nezávislárna, kde jde všechno hlavnímu hrdinovi (který kdyby se vysral na ulici, tak mu všichni zazpívaj a zatleskaj) na ruku a tím se mi Freeman stal hodně brzy nesnesitelným (celkem průser, jelikož nesleze z plátna). Jedna hvězda za soundtrack a druhá za Paz Vegu.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
9
Pro mě komorní překvapení které pohladí po duši, Morgena Freemana nemohu mít nerad a tady hraje tak trochu sám sebe a je se na co koukat. Životní moudrost, která působí hřejivě příjemnou domací atmosférou, nemohu tomuhle filmu upřít. Rád se na něj znovu podívám, abych třeba zjistil, že už to nefunguje, ale to až někdy příště, uvidíme :-)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Day to be remembered. Zpola fikční (Double Down, haha :-), zpola pravdivý film o tom, že mít kamarády je super a Morgan Freeman je řezník.
sugi
752 bodů
9.5
....film , který ničím neviniká , ale i přes to dokáže zaujmout ....