10 položek a méně

67%
10 položek a méně
Plakát traileru

Postarší herec, který se čtyři roky neobjevil před kamerou, přijme roli v nízkorozpočtovém filmu. V rámci studia své postavy navštíví provinční supermarket, kde si všimne energické pokladní. Mladá žena, jež řeší různé všední problémy, jej zaujme svou bezprostředností. Vlídný a zvídavý muž se stane svědkem jejího konfliktu s manželem a dozví se, že má absolvovat konkurz na místo sekretářky. Aby v něm půvabná žena trpící nedostatkem sebevědomí uspěla, a získala tak lepší zaměstnání, začne ji herec poučovat a pomáhat... Úsměvná črta o setkání lidí z rozličných vrstev autenticky líčí americkou každodennost a poodhaluje taje herecké profese. Titul snímku cituje nápis na expresní pokladně.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5.5
Už si vlastně ani nepamatuju jak jsem se k filmu dostal. Jediná věc,kterou však z hlavy nevytěsním byl skvělý Freeman a krásná Paz Vega. Film pro mě jinak nebyl nijak zajímavý a spíše nudil a to měl jen pouhých 80 minut. Znovu si ho už nejspíš nepustím.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Je to malý a svým způsobem bezvýznamný snímek takřka bez děje, avšak svým šarmem a důvtipným pohledem na svět, v jakém žijeme, dokáže pohladit a vymazat z hlavy špatné myšlenky o sobě samém. Snímek svou obrazotvorností a lehkostí vytváří nadhled nad danou situací, příjemný nenásilný humor a kapku nějaké té poetičnosti. Morgan Freeman coby herec On sbírající zkušenosti pro svou budoucí roli a Paz Vega coby nesmělá dívka Scarlet pracující v obchodě u pokladny, která si ve své volbě nového zaměstnání poněkud nevěří, že projde pohovorem. Jejich setkání se samozřejmě uskuteční v onom obchodě, ale po chvíli se celý koncept mění v takové malé road movie, kdy se jejich role obrátí a zkušenosti a mnoho životních poučení sbírá právě Scarlet. On je šťastný a vždy nad věcí, Scarlet je poněkud frustrovaná. Jak asi dopadne jejich setkání, důvěra a poučení? Snímek rozhodně není pro každého. Za scénářem a režií stojí Brad Silberling, který vsadil na minimalismus, což ne každému přijde vhod. Své představy však zhmotnil do filmové podoby impozantně a přesvědčivě. Dalo by se v tom najít i poučení a nějaké to filozofické životní moudro, které na samém konci zanechá u diváka příjemný pocit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Až odporně pozitivní nezávislárna, kde jde všechno hlavnímu hrdinovi (který kdyby se vysral na ulici, tak mu všichni zazpívaj a zatleskaj) na ruku a tím se mi Freeman stal hodně brzy nesnesitelným (celkem průser, jelikož nesleze z plátna). Jedna hvězda za soundtrack a druhá za Paz Vegu.

Dodatečné informace

Původní název:
10 Items or Less (více)
  • USA 10 položek a méně
  • USA 10 Items or Less
  • USA 10 cose di noi
  • USA 10 Items or less - Du bist wen du triffst
  • USA 10 položiek a menej
  • USA Dame 10 razones
  • USA Solo diez razones
  • USA Szerepszemle
  • USA Tyheri synantisi
Země původu:
USA
Tržby:
0,58 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch