Green Lantern: První let

69%
Green Lantern: První let
Plakát traileru

Před více než třemi miliardami let rasa nesmrtelných známá jako Strážci vesmíru, vytvořila tým hrdinů a dala jim za úkol chránit svobodu a právo ve všech galaxiích. Každý z nich dostal prsten s jedinečnou mocí, který umožňuje svému majiteli ovládat svět kolem sebe a omezují ho pouze fantazie a vůle toho, kdo jej nosí. V animované dobrodružné sci-fi se představuje pilot Hal Jordan, jemuž umírající mimozemšťan nabídne právě tento prsten moci a s ním i členství v hrdinské intergalaktické policii. Hal nabídku přijme a stane se tak prvním pozemšťanem v jednotkách Green Lantern. Brzy ale odhalí rozsáhlé spiknutí, které ohrožuje celou strukturu Green Lantern, a musí využít všech svých právě nabytých schopností, aby byl ve vesmíru zachován mír a řád.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Kreslený komiksový film plný hrdinského dobrodružství z komiksové stáje DC. Ihned na začátku se ve zkratce toho nejdůležitějšího dozvíme, kterak se vlastně pozemšťan Hal Jordan stal členem mezigalaktické policejní síly pod názvem The Green Lantern Corps. Hned na to se rozjede dějství plného přátelství, zrady, komplotů a hlavně soubojů. Děj samozřejmě postrádá plynulost, ale nad tím se mladší diváci nepozastavují. Hlavně že se něco děje. A děje se toho docela dost. Závěrečný souboj už je jen vrcholem všeho dění. Snímek je vcelku vzrušující a zábavnou podívanou pro všechny generace a komiksových fanoušků obzvlášť. I když to zabíjení pro úplně malé diváky rozhodně nebude to nejvhodnější.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Bylo to solídně akční a poutavé. Celkem svižné pokoukání.
lukasopicasso
lukasopicasso
890 bodů
8
Milé překvapení. Animace je fajn, akce je velmi slušná a patřičně monumentální (snímek se s ničím nezdržuje a pálí nás od akce do akce hned od počátečních minut) a navštívení dalších světů, a poté přemístění děje výhradně na planetu Oa velice potěšilo. Kdyby takto vypadal hraný film, vůbec bych se nezlobil. 8/10

Dodatečné informace

Původní název:
Green Lantern: First Flight (více)
  • USA Green Lantern: První let
  • USA Green Lantern: First Flight
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,5 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění