Herkules v New Yorku

29%
Herkules v New Yorku
Herkules v New Yorku

Diův syn Herkules, přebývající na hoře Olymp se tu začíná nudit. Rozhodne se proto navštívit svět lidí a vypraví se do New Yorku 20. století. Díky svému zjevu, síle a vystupování se stává terčem pozornosti a prožívá různá dobrodružství. Rozhněvá tím některé bohy a ti ho zbaví jeho síly a nesmrtelnosti. Herkules se ale dokáže obejít i bez těchto schopností... Americká dobrodružná fantasy komedie z roku 1969 se zapsala do filmových dějin především jako herecký debut v té době širokou veřejností nepříliš známého rakouského kulturisty jménem Arnold Schwarzenegger. (Vojcl)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
2
Filmu o jehož nevalné kvalitě jsem slyšel mnohé jsem se záměrně vyhýbal a.. je to opravdu příšerná věc :) .. Scénář by snad ani nebyl kamenem úrazu. Komedie a Herkulovi, který byl vyhnán do moderní doby.. proč ne, mohla to být stravitelná béčková komedie. Ale to zpracování je naprosto příšerné. Nejhorší Olymp v historii filmu, nejhorší medvěd v historii filmu a velká řada dalších pořádaných přešlapů. Arnie za film dostal strašně za uši.. jaký je to neherec, jak je toporný.. ale ono to celkem k roli sedělo.. a hlavně je tam spousta dalších herců, kteří předvedli ještě daleko horší výkon..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
2
Televizní fantasy komediální snímek a herecký debut Arnolda Schwarzeneggera, který je tak špatný, až je dobrý. Velice nízký rozpočet, takřka amatérský scénář, hrozná kamera, špatně využitá výprava a děsivé herecké výkony. Byl tam vůbec nějaký filmový odborník, nebo šlo komplet o amatérský počin? Co se týče Arnolda, údajně v tom ani hrát nechtěl. Hm… Proč si to teda rozmyslel? Každopádně nějak začít musel a že hned napoprvé nepůjde o lecjaký vysokorozpočtový film musí být víc než jasné. Vzpomeňme, jak začínal Sylvester Stallone. Dějově tu máme řecké božstvo a v něm Herkules, který se chová jako rebel. Z nudy uteče z Olympu do světa lidí a tam se začnou dít věci. Ale jo, několik úsměvných scén a dialogů tu je, jen je potřeba se na to dívat okem shovívavým. Nějaký herecký výkon se od Arnolda čekat ani nedal, avšak své kulturistické zkušenosti projevil více, než bylo zdrávo. Kam až to v herecké profesi nakonec dotáhl, víme. A tak nebýt jeho, coby televizní klasika by to upadlo vlivem svou špatností do naprostého zapomnění. Film je zkrátka jeho součástí a něco takového se prostě nezapomíná.
Fingon
16 886 bodů
4
Tenhle film je ve své neskutečné nablblosti a hereckým "výkonům" všech zůčastněných v čele s jistým Arnoldem Strongem neuvěřitelně zábavný, bohužel jen prvních dvacet minut, zhruba do zápasu Arnieho s chlapem převlečeným za medvěda. Pak už je to bohužel jen těžká nuda.


Dodatečné informace

Původní název:
Ercole a New York (více)
  • USA Herkules v New Yorku
  • USA Ercole a New York
  • USA Hercule
  • USA Hercule à New York
  • USA Hércules en Nueva York
  • USA Hercules in New York
  • USA Hercules New Yorkissa
  • USA Herkules i New York
  • USA Herkules in New York
  • USA Herkules w Nowym Jorku
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,3 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění