Rain Man

86%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Kdyby byl celý snímek tak dobrý jako byl výkon Dustina Hofmana,tak by se jednalo nejlepší film všech dob. Takto je to jen "jeden" z nejlepších filmů všech dob. Tom Cruise ukazuje,že to není jen pěkná tvářička Hollywoodu,ale i výtečný herec schopný zahrát jakoukoliv roli. Nádherný snímek o lidském přátelství.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
10
Kdo v osmdesátých letech, předtím, než byl uveden tento film, vůbec tušil, že existuje autismus a autisté, a jaký mají se sebou, s námi a s naším světem problém? Velice slušná herecká kreace Dustina Hoffmanna, který si ovšem při své důkladnosti nevystačil s jediným autistickým charakterem, ale svého hrdinu poskládal hned ze tří. (Nejvíc mě dostala ta scéna, když v hotelu zvukově "podporuje" Charlieho a Susan v posteli, nebo jak se poprvé líbá ve výtahu: Jaké to bylo? Mokré ...)
Pete69
Pete69
29 372 bodů
9
Jedna z nejlepších rolí mého oblíbence Dustina Hoffmana. Překvapil i Tom Cruise, který roli opatrovníka a vyčůránka v jedné osobě zahrál velmi dobře. Rain Man je opravdu jemné komediální drama. O kvalitách tohoto filmu už slyšel každý mnoho a tak jen dodám, že spoustě lidí připadá příběh Rain Mana smutný - mě ne :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
10
Mělký, ale zároveň dost chytlavý film. Těm pěti hvězdám se bráním, chtěl bych si hrát na náročného diváka, ale nemám na to sílu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Senzační podání role Hoffmana a Cruiseho. Naprostá harmonie obou postav a hereckých výkonů. Bravó.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Prosté, leč pravdivé. 130 minut užívání si skvělých postav a jejich sebepoznání, které ani na chvíli nenudí a Hoffman si s přehledem krade každou scénu pro sebe. Nádherný film, který by byl hřích opomíjet.
p.a.douch
p.a.douch
8 339 bodů
9.5
Zaslouženě čtyři Oscary (film, režii, scénář, herec v hlavní roli). Barry Levinson to zrežíroval velmi dobře. O výkonu Dustina Hoffmana se nemá cenu zmiňovat (Oscar), ale kdo mě v tomhle filmu překvapil nejvíc je Tom Cruise. Ten mi tenkrát dokázal, že hrát umí perfektně. Další kdo tam hrál parádně byla Valeria Golinová. Působivý film.
avenis
avenis
7 963 bodů
9
Dnes jsem film viděla už asi podesáté, ale teprve dnes jsem si všimla té neobvykle krásné a podmanivé hudby Hanse Zimmera. Je krásné, jak některé filmy můžu sledovat zas a znova a pokaždé v nich najdu něco nového, přesně podle toho, v jakém rozpoložení se nacházím a do jaké životní situace jsem se dostala. (7.11.2019)
limeta
limeta
5 175 bodů
10
Jeden z mých nej filmů. Skvělý, bravurní výkon Dustina Hoffmana ve své době přinesl nový a nepoznaný pohled na autistický svět. Zajímavá, efektní, a vtipná dějová linka s dobrým koncem. Americký film jak se patří a navíc několik dobrých hlášek. I po letech super
Floridsky
4 376 bodů
10
K tomuto úžasnému filmu není snad třeba cokoliv psát. Snad jen, že smekám před bravurním hereckým koncertem Dustina Hoffmana.