Přepadení 2: Temné území

59%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Steven Seagal se vrátil do své role Caseye Rybacka, jemuž osud dopřál vyjet si vlakem se svoji neteří Sarah. Jenomže to by nebylo, aby se tu neobjevili také teroristé ovládající tajný válečný satelit. A tak tu kromě Rybacka máme také i celý ambsábl z Pentagonu. Další akční snímek ze série ´Sám proti všem´ i když zde opět v uvozovkách. Rybackovi s vůlí sobě vlastní pomáhá ukecaný, ale vcelku schopný vlakový poslíček. Film je povedený i když na svou dobu vzniku už tématicky omšelý. Veškeré dějové předvídatelnosti se tvůrcům nepodařilo zbavit a tak při sledování Rybackovo počínání lze takřka uzavírat sázky co následně udělá a co ne. Jinak Steven Seagal stále ještě ve své nejlepší formě.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Skoro tak dobré (a zábavné) jako dnes už kultovní jednička. Tomuhle přepadení ale prostě chybí Erika Eleniak :) Mladá Heigl je tady sice krásná, ale boužel nevyskakuje z dortu..:) 6/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Slaboučký odvárek od předchozího dílu. Akce v rámci možností dostatek, ale na klasiku na palubě lodi to určitě nemá.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Zajímavý návrat, který se osvědčil hlavně vrácením původního scénáristy J.F. Lawtona, který opět dokázal dobře napsat zajímavý akční film. Fanouškům se vykouzlí úsměv na tváři, jakmile uslyšíte větu "Casey kurva Ryback" A víte, co dokáže tento solidní kuchař udělat, ihned máte dobrý pocit.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
o dosť slabšie pokračovanie pôvodného prepadnutia v pacifiku, má slabší scenár, réžiu a hlavne triky, ktoré sú miestami až trapné. avšak v porovnaní s tým čo saegal natočil neskôr sa na to dá pozerať.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Efekty jsou průměrné (především závěrečná "modelová" srážka je nechtěně roztomilá) a logika se občas z obrazu vytrácí, aby unikla Seagalovým ranám. Nicméně Seagal je ve vrcholné formě (hmotností, bojem i hláškami), záporáci přesně obsazení a příběh, ač rozhodně není chytrý (tleskací konec je na pěst), nepostrádá hutné kvantum vynikajících hlášek a funkčních dějových klišé. Prostředí vlaku je využité do mrtě, akce střídá akci (hluchých míst je tu minimum) a Katherine Heigl je navíc zatraceně žhavá. Jedna z mých nejoblíbenějších seagalovek...
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
10
Hlášky: (Ryback zabije při boji ve vlakové kuchyni Penna.) Casey Ryback: "V kuchyni mě nikdo neporazí." / (Na Rybacka.) Bobby Sachs: "Bože, vy jste šílenec! Ale pár jich ještě můžem sejmout." / Travis Dane: "Proč sem zveš Rybacka?! Víš, jak na něj?!" Pennův pobočník: "Ty jsi to pěkně posral, starouši. To radši vezmem roha." Marcus Penn: "Co, prosím? (Penn mu vrazí nůž do krku.) "Ještě někdo si myslí, že jsem to posral?" Travis Dane: "Ne." / Bobby Sachs: "Co to máte za neteř, pane? Je jak Bruce Lee. Málem mě zabila! To vy jste ji naučil to Ju Jitsu?" Casey Ryback: "Jen pár věcí." Bobby Sachs: "Má kliku že je holka protože já taky umím zápasit." / David Trilling: "Kvůli tomu to všechno?" Travis Dane: "No víš, unesl jsem vlak a předstíral smrt jen proto, abych zjistil koho šukáš." / Travis Dane: "Kdo je Cassey kurva Ryback?" / Penn: (Mluví na Rybackovu neteř.) "Nikdy jsem se nikoho nebál, ale ten tvůj strejda mě přímo děsí!" / (Zabije vojáka.) Casey Ryback: "Zemřel pro kozy." - Akční klasika 100%.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7
"Kdo je kur*a Casey Ryback?" Akční nonstop jízda,která pobaví a nijak diváka nevykrádá.