Prvotní strach

77%
Prvotní strach
Prvotní strach (Primal Fear) je americký film na motivy stejnojmenného románu. Hlavní postavou příběhu je prominentní chicagský právník Martin Vail, sebevědomý a samolibý muž, který si nedělá žádné iluze o své práci a bez výčitek v soudní síni manipuluje fakty i lidmi. K ještě větší prestiži by mu právě mohl dopomoci nový případ – vražda biskupa Rushmana. Policie již podezřelého zadržela a vše se zdá jako jednoznačný případ, jenže vyšetřování odhaluje šokující skutečnosti a nic nedopadne tak, jak by si účastníci procesu přáli...



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Velmi dobré drama o narušeném vrahovi. Většina se sice odehrává v soudní síni, ale přesto je to velmi dobrá podívaná. Skvělé výkony Richarda Geera a Edwarda Nortona, pěkný pozvolná spád filmu, který vás nikam netlačí a vše je velmi přehledné a tak si lze užít film bez většího nároku na pozornost. Celkově na mě tento film dělá velmi dobrý dojem a za těch 24 let od natočení jsem ho viděl myslím třikrát a s odstupem se na něj dá vždy znovu podívat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Hodně dobrý právnický thriller. Ten průběh a pozvolná odhalení teď už tak dech nevyrazí, ale výkon Nortona a vlastně celé hlavní trojky je fakt luxusní.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Úplně mě svrbí prsty na klávesnici, abych Vám prozradil konec příběhu, ale pokud jste film dosud neviděli, tak by to byla jednoduše podpásovka. Vzpomínám si velmi dobře, kdy jsem film viděl poprvé. Prvotní strach byl očekávanou událostí sezóny, o které se mluvilo řadu měsíců dopředu. Knižní předloha Williama Diehla (kterou jsem četl i s dalšími 2 díly) se stejným názvem jako film, je totiž mimořádně zdařilá. Film pochopitelně musí redukovat dějové linky a v tomto případě se soustředí především na vztah právníka a klienta, zatímco v knize přijde na řadu i rušný noční život právníka Vaila. Ostatně i to je důvod, proč byl Gere skvělá volba, i když bez znalosti předlohy by mě napadlo 10 stejných hvězd, které by film zahráli úplně stejně dobře. Každopádně ok film!

Dodatečné informace

Původní název:
Primal Fear (více)
  • USA Prvotní strach
  • USA Primal Fear
  • USA Zwielicht
Premiéra v ČR:
18. 7. 1996
Distributor:
TV Prima
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+

Podobné


Powered byJustWatch