První rytíř

68%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkné i když komerční a hodně hollywoodsky pojaté historické drama. Notoricky známka zajímavý příběh a skvělí herci, to prostě musí fungovat alespoň dobře. Není to žádná perla kinematografie, ale dnes už se dá První rytíř považovat za oblíbenou a často vysílánou klasiku.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
tak tenhle film je podle mě jeden z nejlepších la historických filmů poslední doby a celkově nejlepší zpracování Artuše v celé historii. Konečně není z Artuše mladičký klučina, který nemohl dokázat nic z toho, co mu dějiny přisoudily a příběh s Lancelotem má konečně nějakou reálnou podobu bez královny Mab a Merlina.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Charismatický Sean Connery jako stárnoucí král Artuš, který se ožení s půvabnou lady Guinevrou (Julia Ormond). Na jedné straně jde o snímek nabitý romantikou - rytíř Lancelot (Richard Gere) svou královskou lásku zachrání tolikrát, že se do něj nakonec i ona bezhlavě zamiluje, na druhé straně nechybí ani pořádná bitva se skvěle zahraným záporákem (Ben Cross je fakt děsivý) a celé to i vcelku slušně dýchá středověkou atmosférou. Jen ta zápletka mi ke konci připadala snad až zbytečně a nepříliš uvěřitelně vyhrocená.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Vynikající fantasy film.Connery zde odvedl dobrý výkon a Richard Gere taky...Zkrátka vydařený,i když trochu dlouhý fantasy film.
alexik789
2 512 bodů
7
Velmi příjemný film s charismatickými herci. Richard Gere je sympaťák a Sean Connery je bez debat jednou ze špiček hereckých králů. Na filmu je sice vidět nižší peněžní přínos, ale působí romanticky, akčně i dramaticky. Všem koho znám se film líbil.
Medúska
Medúska
947 bodů
9.5
Tak tento film mám moc ráda. Dává mi vše, co od něj očekávám. Kvalitní příběh i herecké obsazení, řádného padoucha-záporáka, charismatického Artuše, hrdinného Lancelota, krásnou představitelku lady Guinevery, spoustu akce a dech beroucí lásku.