Provdám svou ženu

71%
Provdám svou ženu
Plakát traileru
Vlasta Burian jako potrhlý profesor botaniky podnikne složitou akci, aby se elegantně zbavil rozmarné manželky... Výbornou komedii o tom, co způsobí návrat nevěrné manželky, natočil v roce 1941 režisér Miroslav Cikán podle úspěšné hry z repertoáru Burianova divadla, pod kterou byli jako autoři podepsáni Jindřich Hořejší a Julius Lébl. Zápletka pojednává o mírně potrhlém profesorovi botaniky Ducánkovi, kterého zaměstnávaly jeho vědecké pokusy tak, že zcela zapomněl na to, že je ženatý. O existenci jeho rozmarné ženy, operetní divy Lucy, nevěděla ani jeho hospodyně Veronika, ani přítel Potužník. Když se však manželka po sedmi letech kajícně vrátí domů, Ducánek podnikne komplikovanou akci, aby se jí elegantně zbavil... (Česká televize)



kawa
3 388 bodů
7.5
Nesmělý profesor botaniky najde způsob, jak důrazně poučit svoji rozmarnou manželku, populární operetní divu. Filmové zpracování úspěšné inscenace Burianova divadla stojí poněkud ve stínu proslulejších filmů s Vlastou Burianem. Pozn. Film byl poprvé uveden na Filmových žních ve Zlíně 29.7.1941, kde získal cenu ateliérů Foja. AK Operetka s výborným Burianem, kterému již jen sekundují další herci. Svozilová je s Blažkovou čestná výjimka.
gauchingman
gauchingman
273 bodů
3
Příběh je docela "roztomilý", no... ale Burian, vždyť si to přiznejme, je tu už jakýmsi smutným, vypelichaným věchýtkem.

Dodatečné informace

Původní název:
Provdám svou ženu (více)
  • Československo Provdám svou ženu
  • Československo Ich verheirate meine Frau
  • Československo I'll Give My Wife in Marriage
Premiéra v ČR:
8. 8. 1941
Distributor:
Tobis
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění