Pretty Woman

78%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Myslím,že v dnešní době můžu snímek klidně nazvat vánoční klasikou,protože štědrovečerní noc patří tomuto snímku. Není se ani čemu divit,protože Pretty Woman je taková pohádka pro dospělé kde se princ v bílé limuzíně zamiluje do jedné výjimečné štětiny. Garry Marshall je génius na romantické snímky a zde to opět dokázal. Navíc milostný pár Gere - Roberts jsou ve svých rolích uvěřitelní a chemie zde funguje na výbornou.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pretty Woman jako jeden z nejvysílanějších filmů na našich televizích. Proč ale sakra na vánoce? Nevím.. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem byl nadšený a byl pro mě jeden z mála oblíbených romantických filmů. Postupem času jsem se filmu hodně přejedl. To ale nic nemění na skvělých výkonech Richarda Gera a Julie Robert. Chemie mezi nimi se stala legendou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Klasika romantických komedií, která pro tenhle žánr znamenala takovou malou evoluci. Krásná Julia, fešák Richard a romantika jak ze staré školy ve velmi slušivém hávu. Tenhle film snad ani nejde nemilovat - no možná ten počet repríz v tv by mohl být menší, ale za tohle tvůrci filmu nemohou...7.5/10
Fingon
16 886 bodů
8
Dovolím si říct s Kmotřičkou vílou: Pretty Woman:žádní zlobři. Škoda. Ale jinak je to skvělá pohádka.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Kultovní slaďák, na který se nelze zlobit. Mezi Richardem a Julií to nehorázně jiskří, humor po většinu času funguje a příběhové schéma, jakkoli neoriginální a vtíravě deklamující svou romantickou variantu "Amerického snu", je dostatečně ucelené a soudržné. I po letech je radost sledovat Vivianin počáteční zmatek, když po letech strávených šlapáním na chodníku náhle čelí mimozemským rozhodnutím, co si vzít na sebe, kdy mluvit a kdy být raději zticha nebo jaký správný příbor použít na hlavní chod a který na dezert. A vůbec nejsladší ze všeho je samozřejmě happyend, který je sice očekávaný a nutný, ale tu pozitivní náladu prostupující celým příběhem takřka dokonale podtrhuje.... Takové méně kouzelné Prázdniny v Římě devadesátých let.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Garry Marshall umřel. Ale za svůj život odvedl spoustu dobré práce a natočil klasiku ve které byli životní role Julie Roberts a Richarda Gera.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Kdo by neznal a neviděl minimálně jednou? Srozumitelné, koukatelné a zábavné.
avenis
avenis
8 137 bodů
10
Co má tenhle úžasný příběh společného s pohádkou o Popelce kromě toho, že o ní mluví Kit de Luca? No tak především ty šaty, napřed odpolední, pak koktejlky a nakonec večerní. Oříšky nahradila zlatá kreditka. Princovi sice Popelka neprchá, ale dělá mu dobře a zpívá mu písničku od Prince. Kůň s kočárem se změnil v bílou limuzínu a víla kmotřička v ředitele hotelu. Něco jako macecha by mohl být proradný a chlípný Phillip, ale to už hodně fabuluju. Nicméně se vždycky ráda podívám a zasním se...
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
U Pretty Woman mi to chvíli trvalo než jsem se zmohl na plné hodnocení a opravdu si ho zaslouží, vždyť kdo by ten film neznal a přátelé přiznejme si kolikrát jsme jej viděli. Richard Gere a Julia Roberts nás jistě budou ještě nějaký pátek ve svých životních rolí z televizních obrazovek dojímat. Opravdová špička mezi romanťárnami.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Mně se Richard Gere velice líbí. Ale tomuto filmu jsem nikdy nepřišla na chuť a o Vánocích se na něj nedívám. Julia Roberts (Vivian) je prý novodobá Popelka. No já nevím! Ta mluvila s holoubky, ale nešlapala snad chodník!!! Navíc je tento film bytostně hollywoodský, divím se, že to našim divákům, jak vidno, nevadí! Slaďák plný romantického klišé! Snad jen nějaké romantické děvě, co čte Večery pod lampou, se může líbit. Že se líbí i mužům, to je pro mě víceméně záhada. Rozhodně ten film nedosahuje kvalit My Fait Lady, která je postavena na podobné problematice. I když Líza Doolittleová je květinářka, nikoli prostitutka. (Tedy aspoň myslím!)