Predátor 2

66%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Predátor 2 je sice mnohem slabší než jednička,ale stále je to pořádná chlapská podívaná plná krev a drsňáckých hlášek. Změna prostředí filmu vůbec neuškodila a Predátor je ve městě stejně doma jako v džungli. Danny Glover se jako správný drsňák postaví tomuhle zmetkovi z vesmíru a udělá s ním krátký proces.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Tvrdý akční snímek tak temný, že temnější už snad být ani nemohl. Mimozemský lovec tentokrát řádí ve městě plného hniloby, násilí a gangů. Arny odmítl v tomto spektáklu vystupovat a tak jeho otěže převzal Danny Glover. Střihl si policajta drsného jak nejhrubší šmirgl a tvrdšího než žula. Vyznění snímku je pochopitelně jiné, než u jeho předchůdce, což dává logiku. Jiné prostředí, jiné metody a hlavně fakt, že divák už ví, co očekávat. A nedopadlo hrozně. Hned na začátku se dostaneme do tvrdé přestřelky mezi policií a velmi zdivočelým gangem, což dává jasně najevo, jak to celé bude dál vypadat. Nejpůsobivěji však vyznívá scéna v metru. To už je opravdu nervy drásající peklo. Z námětu bylo vytlačeno vše co se dalo a tak laťka opět byla vysazena velmi vysoko. Tohle už jen tak nikdo nepřekoná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Jako malý jsem měl dokonce radši dvojku, protože mezi mrakodrapy mi Predátor zapadl líp. A i když dneska už tu větší neohrabanost taky vidím, pořád je pro mě dvojka se svou městskou heat-wave brutalitou sympatická.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Ono je to vždycky trochu ošemetné. Když natočíte dvojku jako jedničku, lidé remcají, že je to jiné než čekali. Jenže když se pokusíte natočit něco jiného v jiném prostředí, hned vám nadávají, že jste se měl inspirovat jedničkou. Dvojka Predátora má slušnou atmosféru, je dobře obsazená a konec konců i ten Danny Glover, kterého všichni tak kritizují předvedl solidní výkon. Nic moc bych tomu nevyčítal.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Žádná akční bomba, nýbrž jen poctivě odvedené řemeslo, které nedělá nedostižné jedničce žádnou velkou ostudu. Městské prostředí sice nenabízí tolik možností pro budování husté atmosféry jako neproniknutelná džungle, ale pro kvalitního scénáristu a režiséra je to skvělá výchozí pozice pro jednoduchý příběh, hromady mrtvol a ještě více vystřílených zásobníků, což tvořilo ostatně důležitou součást i v prvním díle. A byť je na první pohled znát, že je to druhý díl a všechno je tu hráno strašně na doraz a na efekt, režisér Hopkins si jde za svým a za hodinu a půl nám naservíruje slušnou porci nenáročné akční zábavy, kterou podtrhuje skvělá hudba Alana Silvestriho a sympaťák Danny Glover. Škoda jen toho chaotického střihu a výpravy, ale to už bychom asi chtěli až moc..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Co?? Zlatá zelená džungle:-) Filmy už jsou přesyceny městskými honičkami a teroristy. Ten duch je fuč. Za Predátora II bych určitě ruku do ohně nedal. Hodně mi tu chybí Arnie, nemohu si pomoci, je to prostě rovnocenný soupeř.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
džunglu vystriedala džungla velkomesta. už to nie je taká akčná pecka ako jednotka, ale stále ide o slušnú zábavu, podporovanú solídnou réžiou hopkinsa a tou brutálne dobrou silvestriho hudbou.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
8
Tenhle film mám rád, ale chápu lidi, kterým se nelíbí. Oproti jedničce je to vážně slabší. Hlavmí problém je asi, spíš než ve změně prostředí, v tom pojetí. Akční scény jsou supr, predátor je predátor(když je v akci). Jenom, že je to spíš taková detektivka, kde Danny Glover patrá po Jacku Rozparovači. Mimochodem Danny je vážně borec, důstojný partner Smrtonosného Mela Gibsona. Nechci si hrát na experta, ale ty prodlevy mezi akcí jsou opravdu moc dlouhé. No, ale jak už jsem řekl, tak když už se to rozjede tak to stojí za to. Má oblíbená scéna - rituál vůůdůů a jamajská grimasa(ty vole ono je to skutečný...ááááááá).
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Sice ne tak výborné jako jednička, ale o něco málo horší, ale i tak naprosto skvělá podívaná. Že chyběl Arnold mi tolik nevadilo, Dany Glover je rozhodně výbornej herec a docela sem sedl, ale to myslím není podstatné, protože jde vůbec nejde o herce, ale spíše o Predátora a scény sním, na které se každý určitě těší a i kdyby zde hrál naprosti neznámej herec a naprosto příšernej tak bych to ani nepostřehl, protože se neivíc každe určitě soustředí na predátora, kterému zde přibyli rozhodně vymakané zbraně, změnilo se prostředí kde jungli vystřídalo chaotické drogovými gangami zmítané Los Angeles a když zrovna na scně nebyl predátor, tak se o zábavu postarala banda zfetovanejch jamajčanů a portorikánů, kteří hlava nehlava stříleli po všem co mělo unofirmu. Občas to vypadalo jako v džungli, takže se ani moc nezměnilo. Hudba stejná jako v prvním díle což naprosto famozní. Navíc skvělej konec se skvělou pointou a lebkou vetřelce, která dala vzniknout naprosto odfláknuté AvP a o něco lepší AvP 2 a když snima srovnám tento snímek tak tohle je rozhodně 10000x lepší a proto nechápu tak nízké hodnocení. Je sice pravda, že predátor zde už npůsobí jako ten lovec trofejí z prvního dílu, ale neměl si troufat a pouštět se na lov do Los Angeles a měl radši zamířit zpět do jungle. Škoda, že jsme se nikdy nedočkali třetího pokračování, ale snad jednou.....
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Mnohem slabší, než první díl, ale Danny Glover je taky frajer. Kdyby to byl samostatný film, s malinko jinou příšerou, tak by to asi dopadlo líp, protože jedničce se to nemohlo vyrovnat, ani v nejmenším. Pořád je to ale lepší, než Vetřelec versus Predátor.