Pozor, vizita!

77%
Pozor, vizita!
Český psychologický film se odehrává v roce 1960 na infekčním oddělení jedné nemocnice, kde je jako bacilonosič břišního tyfu izolován starý Prepsl, tulák bez rodiny, světoběžník s osobitou etikou a pojetím svobody. Právě on je středem veškerého dění, dominantní postavou příběhu. Zpočátku odmítá přizpůsobit se situaci a žít v izolaci od světa za nemocniční zdí, několikrát se pokusí o útěk, ale časem začne navazovat přátelské vztahy nejen s personálem nemocnice, zejména dezinfektorem Kafkou a uklízečkou Katkou, ale také se stejně postiženými pacienty, svým spolubydlícím dědou Bartůňkem a mladičkou Mankou, vychovanou v dětském domově. Začíná se smiřovat s osudem a nalézá nový smysl života.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Ukázka umění a herecký koncert Rudolfa Hrušínského v plné parádě. Příběh je to vlastně smutný, ale hlavní postava je natolik nakažená životem, že je to nakonec smutně veselé. Hodně dobře zahrála i Veronika Jeníková, skvělý je doplňovali mimo jiných Josef Somr a Bořivoj Navrátil. Tento film mám prostě hodně rád.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Hrušínského koncert v lehce depresivní komedii, která je sice 30 let stará a odehrává se před 50 lety, ale je tak trefná a aktuální, že nemám strach, že by se dnes na nemocničních pokojích nenašli další Prepslové a Bartůňkové a jejich potomci hyeny. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Hrušínského grandiózní herecké sólo v komorním filmu Karla Kachyni, který mohl po desetiletí u dětského filmu natočit konečně něco pro dospělé. Je to tedy temné a humor ve filmu není zrovna k popukání, ale mám na film hezké vzpomínky spojené s dětstvím.


Dodatečné informace

Původní název:
Pozor, vizita! (více)
  • Československo Pozor, vizita!
  • Československo Watch Out, the Doctor Is on His Round!
Premiéra v ČR:
1. 4. 1982
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Pozor, vizita! je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch