Pozor, vizita!

77%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Ukázka umění a herecký koncert Rudolfa Hrušínského v plné parádě. Příběh je to vlastně smutný, ale hlavní postava je natolik nakažená životem, že je to nakonec smutně veselé. Hodně dobře zahrála i Veronika Jeníková, skvělý je doplňovali mimo jiných Josef Somr a Bořivoj Navrátil. Tento film mám prostě hodně rád.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Hrušínského koncert v lehce depresivní komedii, která je sice 30 let stará a odehrává se před 50 lety, ale je tak trefná a aktuální, že nemám strach, že by se dnes na nemocničních pokojích nenašli další Prepslové a Bartůňkové a jejich potomci hyeny. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Hrušínského grandiózní herecké sólo v komorním filmu Karla Kachyni, který mohl po desetiletí u dětského filmu natočit konečně něco pro dospělé. Je to tedy temné a humor ve filmu není zrovna k popukání, ale mám na film hezké vzpomínky spojené s dětstvím.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Kvalitní, povedené a nesmrtelné drama s nesmrtelným Rudolfem Hrušínským. Roli zvládl výborně jakožto zkušený herec. Chvílemi je film i úsměvný a příběh samotný si zaslouží pochvalu.
avenis
avenis
8 145 bodů
7
Kachyňovo mistrovství zachytit člověčenství je v tomto filmu oproštěno od poetiky, přesto se všechny postavy stávají velmi blízké. Úroveň zdravotnictví se zdála být na vysoké úrovni, ale lidská duše přesto chřadla, protože samota ji stravovala... Rudolf Hrušínský a jeho neopakovatelné charisma, obtloustlá a afektovaná Veronika Jeníková...
hp24
2 833 bodů
8.5
Komorni pribeh, ktery naprosto skvele (jak je u Kachyni dobrym zvykem) zachycuje dobu, kdy se odehrava. Film zobrazuje typickou ceskou povahu (napr. ohledne potomku Preslova kolegy na pokoji). Ale predevsim je dalsim prostorem pro herecky koncert Rudolfa Hrusinskeho, ktery kazdy film povysil svym neopakovatelnym herectvim. Rovnocennou hereckou partnerkou mistru Hrusinskemu byla i Veronika Jenikova, jejiz prvni role (nebo jedna z prvnich) ji umoznila predvest nejen nejen telesne vnady, ale i notnou davku talentu, ktery v pozdejsich letech nebyl dostatecne vyuzit. Dobovou atmosferu zachytil Kachyňa diky duslednemu pouziti dobovych rekvizit i prostredi nejen v tomto filmu, ale i v jinychy svych skvelych filmech: Sestricky, Laskla mezi kapkami deste. Kachynovu prezicnost by nekteri dnesni tvurci meli nejen zavidet, ale zaroven se i poucit. Je skoda, ze napriklad v jinak zajimavem a prinosnem projektu Bisera Arichteva "Vypravej" celkovy dojem kazi velke mnozstvi neduslednosti a chyb prave dodrzeni dulezitych detailu.