Povídka o policajtovi

74%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Poctivá detektivka křížená s gangsterkou. U vytržení jsem ale z filmu nebyl. Vše se táhne v poklidném duchu. V českém znění mi vadil dabing Pavla Trávníčka, to je opravdu katastrofa. Celkově je to ale pro mě koukatelný film a dá se říci, že je to už taková Francouzská klasika. 70%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Nadprůměrný snímek zkušeného Jacquese Deraye s Alainem Delonem, který natočil Jacques Deray, jenž poté točil úspěšně hned několik filmů s Bebelem. Napínavá retrokriminálka s výbornými hereckými výkony a mým oblíbencem Jeanem, Louisem Trintignantem. Tohle prostě funguje.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8.5
Dobrý. Podle skutečný události. Émile Buisson byl první veřejný nepřítel č. 1 ve Francii. Deray, Trintignant a Delon byli skvělí. Ovšem nelze zapomenout i na další herce. Jako celek tenhle film zkrátka funguje. Emílek nebyl sympatický chlapec a Trintignant ho vystihl skvěle. Správná retro atmosféra.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Povídka o policajtovi je velmi dobrý kriminální thriller klasického střihu; dnes už se takových moc netočí. Právě to asi na filmu i nejvíc kvituji, tu přímočarost a vlastně jednoduchost děje, nikdo moc nepřehrává, všichni mají studené, chladné pohledy a dlouze, tvrdě se po sobě dívají. Závěr v hostinci je pak skutečně velmi dobře natočen, kdy napětí se dá takřka krájet. Film se prostě takřka pefektně drží svého žánru, neodchyluje se a podává tak divákovi ucelený, koherentní zážitek. Zvlášť bych chtěl také vypíchnout alespoň pro mě mimořádně přitažlivou atmosféru Franice konce 40. let, která už je dnes bohužel nenávratně pryč; o to více je dobré si ji v takovýchto klasických snímcích připomínat. Stopáž je tak akorát; pravé umění je dokázat sdělit myšlenku filmem, který nemá rozsah přestřelený, což Povídka o policajtovi splňuje skvěle. Povídka o policajtovi je proto pro mě rozhodně mimořádné drsňácké kriminální drama, které stojí za zhlédnutí.
M.Rejčová
M.Rejčová
216 bodů
10
Po letech jsem se k tomu vrátila a musím přidat na plný počet. Maximálně jsem si vychutnala reálie poválečné Francie (benzínová pumpa, telefony atd.) včetně módy a účesů. Herecké i režijní výkony vysoké kvality. Byla jsem mile potěšena velmi dobrým dabingem s panem Vinklářem (JLT) a s panem Abrhámem, pro Delona netradiční dabér, ale velmi pěkně k němu pasoval. A ten rolák, božíčku, ten mu TAK slušel!