Pošetilost mocných

76%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Pošetilost mocných patřila v mém dětství mezi oblíbené filmy . Film nabitý vtipem a to hlavně díky De Funésovi,protože on je král komiků. Vždy když je na scéně,tak se můžu potrhat smíchy. Výborně mu v tomto snímku ovšem sekunduje Yves Montand,který slouží spíš jako odrazový můstek pro De Funésovi fórky.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Za mě jeden ze slabších filmů s Louisem de Funésem. Je ti sice standardní ztreštěná komedie, založená na omylech a bláznivých situacích z toho plynoucích, ale humoru je tam jen mě méně a samotný Funés nedostal tolik prostoru k roztočení kolotoče smíchu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Vynikající výpravná historická komedie, kde si Louis de Funès střihl záporáka a to způsobem sobě vlastním. Humorných gagů je tu bezpočet, až mu nejeden divák fandí. Westernová hlavní hudba dává snímku punc vážnosti a tak se film může řadit mezi obdobné francouzské dobrodružně-romantické filmy. Funèsova komika nenechá bránici klidnou. Mnohé hlášky zlidověly a staly se nesmrtelnými. Výborně mu sekunduje Yves Montand, ale spíše je to takový nahrávač. Vznikla tu dvojka, která funguje a která nepřestává bavit za každých okolností. Jedná se tedy o jeden z nejlepších Funèsovek, jaký kdy natočil a který svým humorem, zvýrazněný neodolatelným Františkem Filipovským, rozhodně nestárne.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Pošetilost mocných je fakt nářez. Od soundtracku až po tu poslední hlášku našlapaná komedie. Nejlepší Funes.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Přiměřeně zábavné.
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Zelené bambule, španělská atmosféra a vzpomínky na kino Morava v Brně, Králově Poli. Jeden z filmů, který můžu vidět vždy a pokaždé objevím něco nového, jako třeba zelené rukavičky na miminku. :) Výkon Louise de Funèse je vrcholně profesionální, jako vždy. Yves Montand už měl 50, ale jeho ohnivé flamenco je nádherné. A ty kostýmy! (30.7.2021)
Jamie76
Jamie76
4 275 bodů
8
Tento film jsem si pustil po mnoha letech a musím říci, že jsem se smál skoro furt. Pošetilost mocných je skvělou komedií z prostředí Španělska v dávných dobách, a Louis de Funès tomu dává, jako představitel hlavní a zároveň záporné role, neuvěřitelný kus svého humorem nasáklého bláznovství
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Velmi dobrý film z prostředí Španělska s komikem Louisem de Funésem.Tento francouz zde ztvárnil bohatého šlechtice.Vcelku dobrá komedie.Hodnotím 70 procenty.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7.5
Historická komedie s nesmrtelným Louis de Funès.
Kick077
Kick077
596 bodů
8
Povedený film s malým velkým Louis de Funesem, který se prostě snaží bavit a jde mu to. Není to sice nic převratnýho, je to taková blbina, ovšem přesně to k hlavní postavě patří a najde se i pár opravdu povedených scén a hlášek, které rozhodně jen tak nezapomenu. Například "Lichoť mi"