Poslední skaut

83%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Absolutní akční pecka ve které je takové obrovské množství hlášek jako v žádném jiném. Spojení Willis - Wayans se ukázalo jako dokonalé,protože spolu vytvořili jednu z nejlepších filmových dvojic. Scénář napsal Shane Black a na celém filmu to jde vidět. Nikdo se s nikým napáře,vulgarity lítají jako vlaštovky a všechny charaktery jsou bezchybně napsané. První dabing snímku nasadil korunu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Toto je pro mě absolutní klasika a životní role Bruce Willice. Poslední skaut je opravdu drsňák, jak má být. Trošku mi tam vadí sfetovaná zkrachovalá hvězda, která občas ruší Brucovi film :) Nezapomenutelná scéna je, když sedí v sídle mafiána a jeho nohsled ho mlátí.. ještě jednou a zabiju tě.........
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Když Bruce Willis slavil úspěch i z druhou Smrtonosnou pastí, rozhodl se věhlasný režisér Tony Scott, že ho obsadí do svého akčního dramatu, který tak trochu vypadá, jakoby byl Willisovi psaný přímo na tělo a kde mu výborně sekunduje Damon Wayans. Willis tu je tak trochu za šupáka, ale k ráně nemá daleko a se vším si ví, jak jinak, rady. Neustále hláškuje, divně se ksichtí, má sprostou dceru a nevěrnou ženu. Inu, život pod psa. Prostředí amerického fotbalu je základ příběhu. Na hřišti děj začíná i končí. Snímek se ničím neliší od podobných počinů 90. let. Je plný vzrušení, tvrdých pěstí, svištících kulek, dynamických výbuchů a skvělého humoru. Vše je vyvážené a plné adrenalinu. Jedná se o vynikající akční popcornový film, který ve své době potěšil nejednoho milovníka tohoto žánru.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Poslední skaut má pověst kultu. A já mu to neupírám. Má něco do sebe. Skvělé hláškyv, například - ty ale spíš až ke konci. Pomalejší začátek a méně akce mi to ale trochu kazí. Bruce to každopádně táhne nahoru. Podle toho, co jsem o filmu četl, jsem očekával ultimátní hláškami nabitou řež. Dostal jsem jen velmi slušný akčňák, z něhož si zapamatuju pár hlášek. 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Tohle je zcela určitě ten nejnahláškovanější Willis. Navíc chemie mezi ním a Wayansem je dokonalá a oba se tak skvěle doplňují. Parádní akční pecka z počátku 90. let, kterou jsem ale pořádně zhlédl až dnes. "Voda je mokrá, nebe je modrý....a satan claus na nás číhá. A je stále mocnější." :) 9/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Buď v originále a nebo v tom úplně nejstarším a nejsprostším dabingu, který vystihuje výborný béčkový scénář Shanea Blacka. Pocta filmům se soukromými očky zasazená do současnosti je plná super hlášek a Bruce Willise v jedné z jeho nejlepších rolí. Joe Hallenbeck je jenom jeden!
lamps
lamps
15 156 bodů
9.5
Těžko k tomuto skvostu něco napsat, protože něco takového se opravdu jen tak nevidí. Bruce Willis disponující železnou pěstí a těmi nejpevnějšími nervy a hlásící jednu legendární větu za druhou je nám už sice dobře znám ze Smrtonosné pasti, ale zde dovedl postavu neohroženého a hláškujícího detektiva k naprosté dokonalosti. Dohromady se sympaťákem Wayansem, který si se svou prořízlou hubou přímo koleduje o to, aby ho někdo jak se říká setřel, a protřelým režisérem Tonny Scottem, jenž zase všechno diriguje tak, aby Hallenbeckova železná pěst byla co nejvíce v permanenci, pak vznikl jeden z nejzábavnějších akčních blockbusterů všech dob, jehož oblíbenost v budoucnu jen těžko uvadne..)" Ale no tak, snažím se jen prolomit ledy.- Já mám ledy rád"
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Shane Black je prostě neřízená střela- Tento scénárista z kterého se později stal režisér se pravděpodobně jednou provždy zapsal do filmové historie. Napsal první Smrtonosnou zbraní, která nastartovala jednu z nejlépe fungujících akčních sérii všech dob, dále pomohl napsat Posledního akčního hrdinu, který je dodnes oukey filmovou záležitostí a především napsal a zrežíroval Iron Mana 3, pravděpodobně nejosobitější film z rozšířeného univerza Marvelu. V roce 1991 ale především napsal scénář k Poslednímu skautovi, který je dost pravděpodobně jedním z nejlepších buddy filmů všech dob. Historek kolem Prvního skauta vzniklo mnoho- Shane Black opustil Smrtonosnou zbraň 2, jelikož se studiu nelíbila jeho o dost temnější verze ve které měl navíc zemřít Riggs. Black se tedy poté rozhodl napsat Posledního Skauta. Produkoval Joel Silver, který stal i za Smrtonosnými zbraněmi, k režii se dostal Tony Scott a za psacím stolem psal sám Black- Co se mohlo pokazit? To je právě otázka. Shane Black i Tony Scott povídali, že původní scénář byl o hodně lepší než ten, který byl nakonec použit a oba tak na něj vzpomínali jako na film, který mohl být lepší. Black dost možná vzpomíná dodnes, Scott už tolik ne jelikož před 6 lety skočil z mostu, poté co zjistil, že má nádor na mozku. Sám jsem Posledního Skauta viděl poprvé před 3 roky kolem 12 lety a vlastně mně tolik nezaujmul a skoro vůbec jsem si ho nepamatoval. Teď viděno podruhé na velkém platně, o 3 roky později a dojem je o hodně lepší. Projekci Posledního skauta jsem si totiž vyloženě užil a bylo by to snad jako bych ten film viděl poprvé a to co jsem před 3 roky viděl byla nějaká zkušební verze. Ten film není dokonalý. Je pravda, že pravděpodobně mohl být lepší po všech těch historkách. Na internetu se snadno dohledají Blackovy původní scénáře, které navíc píše svým specifickým humorem a je v něm vidět, že původně mělo finále tvořit závod na lodích a žena Joa Hallenbecka měla být málem rozsekaná motorovou pilou. Jaký mohl být Poslední Skaut v té pravé oficiální Blackově verzi se nikdy nedozvíme, nicméně výsledný produkt stojí za to. Poslední skaut je především šňůrou perel perfektních, komediálně skvěle podaných hlášek. Režíruje vždy řemeslně perfektní Tony Scott a především skvěle pracující duo Willis- Wayans. Je úplně jedno, že se údajně ve skutečnosti příliš nemuseli a jde pouze o filmový trik- ve filmu totiž tato dvojka funguje perfektně. Akce je zajímavou stránku filmu, plná perfektních střeleb, automobilových sekvencí a podmanivé hudby. Blackeův scénář funguje tak proto, že je nekompromisní. Nechybí brutální vraždy, fuckují tu i děcka a proto je film svěží zábavou. V roce 1991 šlo o kasovní propadák (51 mega dolarů při rozpočtu 78 mega dolarů) se špatnými recenzemi. Dnes jde pravděpodobně o jeden z nejoblíbenějších akčních filmů všech dob. A rozhodně se nedá říct, že ne nezaslouženě. PS: Děkuju redakci MovieZone za uspořádanou projekci, byl to perfektní zážitek.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
7
Tony Scott je možná jen mladší brácha toho velkého Ridleyho, který točí historické veklofilmové bijáky, které dokáží diváka propojit s zobrazovanou událostí, ale zatraceně Tony má svůj styl. A i když teda z dvojice bratrů bych vždycky vybral Ridleyho, tak pokaždé když vidím další snímek od Tonyho, říkám si, jak mají oba něco do sebe... Jsme na začátku devadesátek a Tony už má za sebou minimálně dva úspěšné snímky - druhého Policajsta z Beverly Hills, který je podle mě z trilogie nejslabší, a jeden z nejkultovnějších filmů všech dob, tedy Top Gun, který mám rád pro to, co mu ostatní vytýkají.. Poslední skaut je takový pokus o něco jiného a podle mě trošku něco, čemu bych už říkal trademark Tonyho Scotta... Bruce Willis ve svojí typické roli znuděného a životem zdrceného policisty, který sype jednu hlášku za druhou. Tady tvoří duo s Damonem Wayansem a malinko hrají po podobné vlně jako ve Smrtonosných zbraních. Na té jejich vzájemné chemii to pro mě celé stojí.. Líbí se mi akce prošpikovaná naprosto bombastickýma dialogama, ale mě se na to nějak nešlo dostat. Nechápu, jak se takové osobnosti na tolika postech dokáží spojit k něčemu tak cool, ale k takové prázdnotě. To vážně všem připadá ten příběh okey? Není třeba charakter hlavního hrdiny už několikrát dost za hranou?.. Jasně chlapskej film, kde holky jsou přinejlepším na parádu. Ale vždyť to je tak hovadskej způsob! Takovej fotrovskej nášup, který mě nějak míjí.. Vypadá to skvěle, voní (ehm zní) to fantasicky, ale pořád mi to prostě nechutná. 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9.5
Asi nejsyrovější Black a jeho Joe v podání Willise je chodící definice cool chlápka. On je spíš cool "cool chlápek", nebo možná i víc. Drsňák, jemuž huba mluví rychleji, než dokáže střílet jeho kvér a k tomu má fantastickou dceru a bývalou fotbalovou hvězdu. "Usměj se čůráku."